Amazon i Apple kažnjeni zbog udruživanja zarad izbacivanja konkurencije

Izvor: Capital.ba, 19.Jul.2023, 08:07

Amazon i Apple kažnjeni zbog udruživanja zarad izbacivanja konkurencije

NJUJORK – Amazon i Apple kažnjeni su sa ukupno 194 miliona evra, jer su se udružili da bi izbacili konkurente favorizujući prodaju Apple proizvoda direktno od onlajn maloprodajnog giganta, javlja Asošiejted pres, pozivajući se na saopštenje španske antimonopolske agencije. FOTO: Pixabay Dvije kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << su 2018. godine postigle sporazume koji ograničavaju slobodnu konkurenciju prodavaca trećih strana koji prodaju Apple robu preko Amazonove platforme za manje prodavce, prema španskoj Nacionalnoj komisiji za tržišta i konkurenciju, koja nadgleda španska tržišta zbog kršenja antimonopolskih propisa. Tehnološki giganti su ograničili kapacitet trećih strana da reklamiraju Apple proizvode na Amazonu, ocijenili su španski regulatori. Osim toga, kompanije su optužene da su postigle dogovor koji je ograničio mogućnost Amazona da usmjeri oglašavanje ka kupcima Apple proizvoda ili im ponudi proizvode konkurentskih proizvođača elektronike. Danas Чланак Amazon i Apple kažnjeni zbog udruživanja zarad izbacivanja konkurencije се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Amazon i Apple kažnjeni sa 194 miliona evra

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 19.Jul.2023

Dve kompanije su 2018. godine postigle sporazume koji ograničavaju slobodnu konkurenciju prodavaca trećih strana koji prodaju Apple robu preko Amazonove platforme za manje prodavce, prema španskoj Nacionalnoj komisiji za tržišta i konkurenciju, koja nadgleda španska tržišta zbog kršenja antimonopolskih...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.