Izvor: RTS, 15.Sep.2021, 12:00

Zaštitnik Građana kontroliše Opštinu Apatin zbog ukidanja usluge ličnog pratioca

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a posle informacija na društvenim mrežama da je u Opštini Apatin većem broju dece sa smetnjama u razvoju ukinuta usluga ličnog pratioca i time uskraćeno pravo na obrazovanje, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada ove lokalne samouprave.
S obzirom da postoji mogućnost ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta jer deca sa smetnjama u razvoju bez ličnog pratioca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne mogu da pohađaju školu, Zaštitnik građana od Opštinske uprave Apatin traži da ga obavesti o svim okolnostima u vezi sa navodima na društvenim mrežama, kao i o merama i aktivnostima koje će preduzeti u ovom slučaju.
Zaštitniku građana u roku od 15 dana Opština Apatin treba da dostavi tražene podatke i dokumentaciju, saopšteno je iz Kancelarije Zaštitnika građana.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnik građana kontroliše Opštinu Apatin jer deca sa smetnjama u razvoju nemaju lične pratioce

Izvor: Radio 021, 15.Sep.2021

Posle informacija da je u Apatinu većem broju dece sa smetnjama u razvoju ukinuta usluga ličnog pratioca i time uskraćeno pravo na obrazovanje, zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.