Uslovi izdavanja državnog zemljišta za sve isti

Izvor: Akter, 21.Jul.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslovi izdavanja državnog zemljišta za sve isti

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da su uslovi izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta isti za sve, za sva pravna i fizička lica i da nema govora o prodaji poljoprivrednog zemljišta strancima

Ona je, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, tokom razgovora sa predsednikom opštine Apatin i predstavnicima poljoprivrednih udruženja, preduzeća i poljoprivrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << proizvođača iz tog grada, kazala da se pri izradi radne verzije Zakona o državnom poljoprivrednom zemljišutu, Ministarstvo konsultuje sa poljoprivrednim udruženjima na terenu i da se ništa ne radi mimo interesa srpskog poljoprivrednika.

Ministarka je dodala da će biti održana javna rasprava Zakona o poljoprivrednom zemljištu gde će svi zainteresovani moći da učestvuju.

Prema rečima Bogosavljević Bošković današnji sastanak u Apatinu bio je vrlo otvoren i konstruktivan i predstavnici poljoprivrednih udruženja izneli su svoje predloge i rešenja koja će se razmotriti.

"Njihov predlog je da se državno poljoprivredno zemljište izdaje u dva kruga. Sve ideje temeljno ćemo razmotriti. Sve što je u skladu sa Zakonom i ne ruši zakonska rešenja nema razloga da i ne bude usvojeno. Razgovarali smo i o Pravilniku kojim se proglašava lovostaj na pojedine vrste životinja. Radi se konkretno o grlicama. Razgovarali smo o tome kako je došlo do nesporazuma i o mogućem rešenju", kazala je ona.

U saopštenju se dodaje da je ministar Bogosavljević Bošković Nakon radnog sastanka u opštini, obišla je i Fabriku vode u Apatinu.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Suficit agrara veći za 49 odsto

Izvor: Politika, 22.Jul.2015, 12:32

BEOGRAD – Srbija je za pet meseci ove godine ostvarila suficit u razmeni poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa svetom od 483 miliona evra, što je 49 odsto više nego u istom lanjskom periodu, izjavila je danas Tanjugu ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.