Izvor: Luftika.rs, 08.Dec.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajan potez Vojvođanskog grada oduševiće turiste

Turistička ponuda Sombora, ali i celog Zapadnobačkog okruga, u narednih nekoliko meseci biće prilagođena slepim i slabovidim osobama, javlja Tanjug.
Predviđeno je da ukupno bude 30 turističkih tačaka u Somboru, Apatinu, Bačkom Monoštoru, Sonti, Bezdanu i Telečkoj, a na četiri mesta će biti postavljeni posebni uređaji koji će slabovidim i slepim osobama omogućiti bolji doživljaj i približavanje svega onoga što Zapadnobački okrug nudi.
„Turistička ciljna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << slabovidih i slepih osoba ima određene potrebe, koje moraju u infrarstrukturi i ponašanju prema njima biti zadovoljene. Oni, takođe, žele da putuju i da dožive novo, kao i svi mi videći ljudi i zato svi oni koji se bave ponudom turstičkih usluga moraju biti upoznati sa životom jedne takve osobe i unaprediti svoje resurse, kako bi mogli da prime takve turiste“, kaže Izabel Lanji Hnis, iz Subotičkog turističkog klastera.
IPA program prekogranične saradnje Razvijanje ove specifične turističke ponude u Somboru i okolini deo je projekta „Visitus“ kao IPA programa prekogranične saradnje Srbija – Hrvatska od 2014. do 2020. godine.
„Visitus“ zajednički realizuju grad Sombor, opština Erdut u Hrvatskoj i Institut ekonomskih nauka Republike Srbije, a osim u Zapadnobačkom okrugu, biće mapirane turističke tačke i u Osiječko-baranjskoj županiji u Hrvatskoj.
U Somboru je organizovana obuka za 25 radnika u turizmu, predstavnika turističkih organizacija, udruženja, etno kuća i brojnih drugih organizacija koje se bave turizmom.
Za ovaj projekat iz IPA fonda izdvojeno je 300.000 evra, a po završetku će organizovane turističke ture za slabovide i slepe osobe na području Zapadnobačkog okruga i u Osiječko-baranjskoj županiji postati ustaljena praksa.
6 etno sela Srbije u koja ćete se zaljubiti

Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.