Kirbi zainteresovan za izgradnju luke i položaj Roma

Izvor: Blic, 06.Jun.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi zainteresovan za izgradnju luke i položaj Roma

Apatin - Položaj Roma i planovi za izgradnju luke, bile su teme koje su naročito zanimale američkog ambasadora majkla Kirbija tokom posete Apatinu.

- Nisam znao da sam prvi ambasador SAD koji je posetio Apatin i nadam se da nisam poslednji. Razgovarali smo o ekonomskoj budućnosti i potencijalima koji postoje. Raduje me ideja o važnosti otvaranja novih radnih mesta i zbog toga sam obećao da ću proučiti projkte o izgradnji luke. Upoznao sam i predstavnike Romske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajednice i drago mi je da su oni uključeni u zajednicu, da nisu potisnuti i skrajnuti. Grad pomaže u obrazovanju mladih iz ove zajednice jer je obrazovanje veoma bitno. Verujem da ću uskoro ponovo doći da vidim kako mogu pomoći u ekonomskom razvoju, ali u tome se i sami morate nametnuti - rekao je ambasador Kirbi prilikom posete Apatinu.

U toku razgovora Živorad Smiljanić je zamolio gosta da se založi za realizaciju projekta izgradnje rečne luke i pozvao gosta da ponovo poseti Apatin.

- Potencirao sam da se ambasador založi za luku jer je ona od ključnog značaja za ovaj grad i regiju - rekao je Živorad Smiljanić, predsednik opštine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kirbi zainteresovan za izgradnju luke i položaj Roma u Apatinu

Izvor: Blic, 06.Jun.2014

Apatin - Položaj Roma i planovi za izgradnju luke, bile su teme koje su naročito zanimale američkog ambasadora majkla Kirbija tokom posete Apatinu...- Nisam znao da sam prvi ambasador SAD koji je posetio Apatin i nadam se da nisam poslednji. Razgovarali smo o ekonomskoj budućnosti i potencijalima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.