Brnabićeva u Apatinu: Ako nemamo dece, džaba radimo, jer nema kome da ostane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 15:59

Brnabićeva u Apatinu: Ako nemamo dece, džaba radimo, jer nema kome da ostane

Premijerka Ana Brnabić danas je posetila opštine Apatin i Sombor i tom prilikom boravila u vrtiću Duga u Svilojevu i Brodogradilištu Apatin.

Brodogradilšte Apatin, nekada najveće rečno brodogradilište u bivšoj Jugoslaviji, posle nekoliko neuspešnih privatizacija konačno je na putu oporavka, čulo se prilikom posete premijerke ovom preduzeću koje je u avgustu prošle godine privatizovala firma Arsenal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rem iz Kraljeva. Ovde je već počeo remont brodova, a u ovo brodogradilište izgrađen je i prvi srpski ledolomac posle 40 godina. Plan je da bude uposleno 400 radnika.

"Želim da Vam kažem da je Vlada Republike Srbije tu Vama na usluzi, i nadam se da ćete pre svega vi, ali uz našu pomoć i podršku kao što možete računati na pomoć i podršku lokalne samouprave, da ćemo uspeti da podignemo ovo brodogradilište. To bi bilo izuzetno važno i za Apatin, a bilo bi izuzetno važno i za celu Srbiju, kao još jedna referenca , šta sve u Srbiji mođemo da radimo i šta sve u Srbiji imamo i šta sve umemo da radimo", rekla je Brnabić.

Brnabić je posetila i vrtić Duga u Svilojevu star 120 godina, koji je prvi put značajnije rekonstruisan Vrednost radova je 16 miliona dinara, a ovo nije jedina investicija u populacionu politiku, rekla je Slavica Đukić, Dejanović, ministarka bez portfelja, zadužena za ovu oblast.

"Mi smo ukupnim sredstvima, govorim o sredstvima koje je kabinet na čijem sam čelu opredelio, od 36 miliona, pomagali različite pronatalitetne programe, ovde u Apatinu, svake godine po jedno igralište od 2018. godine", izjavila je Slavica Đukić Dejanović.

Brnabić je u Somboru posetila gradilište gradske pijace u čiju rekonstrukciju će biti uloženo 45 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Vlada radi na tome da imamo više dece

Izvor: RTS, 29.Maj.2020

Premijerka Ana Brnabić posetila je vrtić "Duga" u Svilojevu, koji je deo Predškolske ustanove "Pčelica" Apatin. Prvi put je posle 50 godina rekonstruisano i apatinsko brodogradilište koje je prošle godine privatizovano nakon niza neuspešnih pokušaja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.