Apatinske ribarske večeri okupile više do 100 izlagača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 10:25

"Apatinske ribarske večeri" okupile više do 100 izlagača

Više od 100 izlagača i malih priozvođača okupilo se proteklog vikenda u Apatinu na 57.tradicionalnoj manifestaciji ,"Apatinske ribarske večeri". Proizvođači kažu da su jedva dočekali da epidemiološka situacija dozvoli ovakve skupove i da im prodaja na ulici mnogo znači.

"Bilo je jako loše ,više od godinu dana nismo mogli nigde da prodajemo,a mi ovde imamo i Karolinu Riper to je svetski prvak ,imamo i Moruga ,to je svetski drugi i Goscili to je svetski treći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ,pravimo soseve,namaze,sve sami pravimo i sve je ručni rad", rekla je Erika Virag iz Stare Moravice.

"Znači nam jer sada imamo dotok sa ljudima direktno, možemo da zaradimo neki dinar, da se obnovimo i čekamo šta će se desiti dalje, videćemo. Radim ukrasnu keramiku za bašte za terase , saksije sa biljkama", rekao je Mile Vasiljević iz Kragujevca.

"Mnogo nam znači, kad je zatvorena situacija onda nema vašara, nema manifestacija, a sad kad su dozvolili malo se živi, malo se radi. Imamo deset vrsta paprike, redovna slatka, tucana, takmičarska, razne ljute paprike", rekao je Dragomir Suljić iz Kovilja.

"Znači nam puno, jer više od godinu dana nismo radili ništa, sada je to malo krenulo. Pravimo prave domaće proizvode, potiču sa Kopaonika, sa područja koje je zdravo, priroda, čisto, ima i borovnice, ona je sad u jeku zrenja,ima borovnice, šumskih jagoda, malina", rekao je Goran Stević sa Kopaonika.

Bilo je i onih koji su svoje znanje i umeće usmerili ka humanitarnim akcijama.

"Peskarim staklenu galanteriju,ogledala,pleksiglas,sve motive koje bi ljudi želeli na nekom proizvodu.Jedan deo od prodaje ide u humanitarnu akciju za naše sugrađane,Svetlanu i Aleka tu smo koliko možemo da pomognemo,tu je i sms za one koji žele da pomognu", rekao je Marko Čortan iz Apatina.

Med,paprika,ručno rađena testenina ,začinsko bilje i mnoge druge proizvode predstavili su ovi mali proizvođači,koji promovišu i podstiču domaće kvalitetne proizvode.
Pogledaj vesti o: Apatin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.