Apatin: Sprovedene mere za sprečavanje širenja virusa korona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2020, 17:46

Apatin: Sprovedene mere za sprečavanje širenja virusa korona

U Opštini Apatin do sada je proizvedeno 70.000 litara sredstava za dezinfekciju na bazi hlora u pogonima opštinskog javnog komunalnog preduzeća, od čega je 60.000 distribuirano na kućnu adresu 12.000 domaćinstava, a ostatak pravnim licima i ustanovama.

U cilju sprečavanja širenja virusa korona, kako saopštavaju iz Opštine, sprovedena je redovna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dezinfekcija javnih površina i najprometnijih mesta u celoj opštini, a do sada je dezinfikovano preko 200.000 kvadratnih metara u prvom krugu dezinfekcije.

Kada su u pitanju zaštitne maske, do sada je nabavljeno 24.000 za višekratnu upotrebu, čija je podela po domaćinstvima u toku.

U volonterskoj službi koja dostavlja namirnice građanima starijim od 65 godina radi preko 50 volontera, a u selu Prigrevica iz privatne donacije obezbeđena je kupovina hleba i mleka svako jutro za 120 porodica.

Opština Apatin započela je program otkupa voća i povrća od poljoprivrednih gazdinstava koja prodaju na pijacama, a koja su sada ugrožena zbog zabrane rada.

Voće i povrće će biti besplatno donirano penzionerima sa minimalnim primanjima, kojih oko 4.000 ima u toj opštini.

Od nabavljenih 150 zaštitnih vizira, 120 je donirano Somborskoj bolnici, 30 radnicima JKP koji vrše dezinfekciju.

Za nekoliko dana stiže još 60 zaštitnih vizira, koji će biti podeljeni volonterima koji dostavljaju namirnice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.