24 sata: Apatinac osvojio 3,6 miliona dolara na pokeru!

Izvor: Blic, 04.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

24 sata: Apatinac osvojio 3,6 miliona dolara na pokeru!

Nenad Medić (25), Srbin rođen u Apatinu koji živi u Kanadi, pobedio je na 39. pokeraškom turniru „World Series of Poker 2008” u Las Vegasu, nezvaničnom prvenstvu sveta, piše dnevnik "24 sata".



Nenad je tom pobedom osvojio novčanu nagradu od skoro 800.000 dolara. On je dosad igrajući poker zaradio 3.665.615 dolara, a njegova majka Mirjana iz Kanade i stric Sava iz rodnog Apatina ekskluzivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za „24 sata” pričaju o svom šampionu.

" Već smo navikli na Nenadove pobede. Sličan ovakav turnir je osvojio i 2006. Otac Ilija i ja smo iz Kanade do rano ujutro onlajn pratili dešavanja za stolom i bili veoma srećni i ponosni, gledajući ga kako daje intevjue za TV stanice", priča za „24 sata” Nenadova majka Mira iz dalekog Nijagara Folsa.

Porodica Medić je iz Apatina za Kanadu otišla davne 1989, kada je Nenad imao šest godina. On je u Kanadi dugo igrao košarku, a stigao je i da završi tri godine koledža, smer matematika.

"Bio je veoma dobar matematičar, pa mi je žao što nije završio školovanje. Ali i ovako je dobro. Kada u Apatinu kažem da mi je sin profesionalni pokeraš, svi me gledaju s čuđenjem. U Srbiji je to porok, a u Kanadi svi luduju za pokerom na internetu", kaže mama Mira.

Nenad, koji na turnirima nastupa pod pseudonimom „Serb", dosad je zaradio više od 3,5 milona dolara i već je kupio stan u Las Vegasu i još jedan u Kanadi.

"Iako je mnogo zaradio, nije se promenio. Samo se brinem što uvek postoje ljudi koji su tu samo zato što on ima novca", kaže šampionova majka, dodajući da je Nenad u stabilnoj vezi s Hrvaticom Milanom.

Medići još imaju kuću u Apatinu i često je tokom odmora posećuju. Poslednji put u Srbiji su bili u februaru.

"Nenad je isti kao i ranije. Miran, tih, povučen i vaspitan. Svi mi ovde, rođaci u Apatinu pratimo njegove uspehe i radujemo im se. Evo, baš mi je sin javio da je video Nenada na TV", kaže stric Sava.

Nenad je najmlađi od tri brata Medića. Najstariji brat je u Australiji, dok srednji Mirko pomaže roditeljima u porodičnom biznisu s restoranom na Nijagarinim vodopadima u Kanadi.

Talentovan na dedu

Vrlo je moguće da Nenad svoje uspehe u pokeru potkrepljuje značajnim znanjima iz matematike, ali nije nemoguće i da su geni umešali prste. „Nenadov deda je pre Drugog svetskog rata na kartama izgubio sve tada čuvene tačkice za hranu. Ubrzo je pozajmio pare, seo sa istim društvom za sto i narodski rečeno ih 'odrao’. Od tada je nosio nadimak Pakljan jer je znao da pakuje karte”, kaže Sava Medić, Nenadov stric.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.