Izvor: Mikro - PC World, 02.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virtuelna tastatura kompanije Kaspersky Lab štiti od kradljivaca

Poznata antivirusna kompanija Kaspersky Lab predstavila je u okviru svog novog bezbednosnog paketa Internet Security 2009, novi način zaštite od zlonamernih programa koji pokušavaju da snime otkucaje korisnika na tastaturi računara. Radi se o virtuelnoj tastaturi, odnosno fukciji Virtual Keyboard, koja omogućava korisnicima da prilikom posete Web adresama sa poverljivim sadržajem, kao što su Web lokacije banaka, koriste virtuelnu tastaturu na ekranu monitora. Na taj način se onemogućavaju programi koji registruju otkucaje na tastaturi računara kako bi snimili korisničko ime i lozinku, i omogućili kradljivcu da pristupi bankarskom računu korisnika Virtuelna tastatura, kao zaštita od zlonamernih napadača, nije nova ideja ali je kompanija Kaspersky Lab prvi veliki proizvođač anitivirusnog softvera koji je tu opciju uključio u svoje standardne bezbednosne programe. Predstavnici kompanije su najavili da će paket bezbednosnih aplikacija Internet Security 2009, kao i antivirusni paket Anti-Virus 2009, sadržati još neke zanimljive mogućnosti, ali nisu izneli nikakve detalje o tome. Oba bezbednosna paketa će se pojaviti u prodaji do kraja ovog meseca. Paket Internet Security 2009 će se prodavati po ceni od 80 dolara godišnje (licenca za jedan računar), a paket Anti-Virus 2009 po ceni od 59,80 dolara godišnje (takođe licenca za jedan računar). Korisnici starijih verzija ova dva paketa mogu ažurirati svoj softver po ceni od 55,80 dolara, odnosno 41,85 dolara, redom. (G.B.)
Pogledaj vesti o: Kaspersky

Nastavak na Mikro - PC World...






Povezane vesti

Kaspersky virtuelna tastatura

Izvor: ITsvet.com, 03.Jul.2008, 13:37

Nova verzija sigurnosnog paketa kompanije Kaspersky – Internet Security 2009 karakterisaće nova ali jednostavna odbrana protiv keylogging malware-a: virtuelna tastatura. Svi detalji još nisu obelodanjeni ali jasno je da će program omogućiti korisnicima virtuelnu tastaturu preko koje mogu da unesu...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mikro - PC World. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mikro - PC World. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.