Prodor leka protiv HIV-a

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodor leka protiv HIV-a

Američka Agencija za kontrolu prehrambenih i farmaceutskih proizvoda (FDA) odobrila je terapiju "komplerom", kombinacijom tri antivirusna leka, u lečenju virusa HIV-1.

Kompanija "Džilid" koja proizvodi pomenuti lek je još jula 2009. godine sklopila licencni sporazum o saradnji sa kompanijom "Tibotek" vezan za razvoj i prodaju "komplere".

Sporazumom je predviđeno na "Džilid" ima glavnu ulogu u proizvodnji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << registrovanju, distribuciji i komercijalizaciji "komplere" u SAD-u, Kanadi, Brazilu, Evropskoj uniji, Australiji i na Novom Zelandu, ali da i "Tibotek" ima na nju određena prava u tim zemljama.

"Komplere" može da se koristi u lečenju pacijenata koji nisu reagovali ni na jedan od primenjenih načina lečenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.