Izvor: Tech-Lifestyle.com, 25.Feb.2024, 13:00

Top 5: vidžetea za vremensku prognozu za Android

Iako je vreme tema o kojoj se samo usput priča tokom neobaveznog razgovora, to je jedan od glavnih faktora koji oblikuju životni stil. Vreme određuje našu svakodnevnu rutinu, od odlučivanja šta obući do određivanja gde provesti ostatak dana. Zato, osim ako se ne zatvorite unutra tokom cele godine, dobra je ideja da pratite vreme u vašem okruženju. Glupo je nositi antilp cipele ako je najavljen pljusak.
Ali da budemo realni – možda nemate uvek vremena da pratite jutarnje izveštaje o vremenu ili tražite online ažuriranja. U takvim slučajevima, možete se osloniti na vremenske aplikacije. One su pogodne i impresivno tačne, čime vas štite od toga da nosite majicu bez rukava na hladan dan, ili da vas uhvati pljusak bez kišobrana. Ako koristite Android, ove aplikacije dolaze i sa dodatnom prednošću: vidžetima. To znači da čak ne morate čak ni da pokrenete aplikaciju da biste proverili vreme – samo brz pogled na vaš ekran i sve je spremno. Ako tražite najbolje vidžete za vašu početnu stranicu telefona, ovde su pet obaveznih.
The Weather Channel The Weather Channel Sa 100 miliona preuzimanja i gotovo tri miliona recenzija u Google Play Store-u, The Weather Channel se pokazao kao jedna od najpouzdanijih vremenskih aplikacija za Android. On dobija tačnu prognozu putem saradnje tima od oko 100 stručnih meteorologa i moderne tehnologije, posebno računarstva u oblaku, veštačke inteligencije (AI) i ekskluzivnog sistema modernog IBM-a za prognozu atmosferskih uslova visoke rezolucije (GRAF). GRAF se izvršava na superkompjuteru, osvežava se svaki sat i pruža detaljno pokrivanje sa rezolucijom od tri kilometra za izuzetnu tačnost.
Aplikacija The Weather Channel dolazi sa šest widžeta:
Prognoza i mapa: Widžet veličine 3×2 koji pokazuje dvostruki prikaz sa mapom vaše trenutne lokacije i sveobuhvatnom prognozom koja uključuje dnevne i noćne temperature, trenutne vremenske uslove i prognozu za naredna tri sata.
Widžet 1×1: Najmanji widžet koji vam prikazuje temperaturu i vremenske uslove (na primer, oblačno, sunčano, vetrovito).
Widžet 2×2: Sličan stilu kao i Widžet 1×1 sa dodatkom imena lokacije.
Widžet 4×1: Duži format koji prikazuje temperaturu, vremenske uslove, ime grada i trenutno vreme.
Widžet 4×2: Sličan stilu kao i Widžet 4×1 sa dodatkom trenutnog datuma.
Promenjiva veličina: Slično kao i Widžet 4×1, ali sa drugačijim rasporedom detalja. Može se prilagoditi željenom izgledu.
Možete koristiti The Weather Channel besplatno, ali ako želite iskustvo bez reklama sa dodatnim funkcijama poput mape munja u krugu od 50 km i radarom za predviđanje vremena u narednih 72 sata, pretplatite se na Premium Pro za 4,99 dolara mesečno ili 29,99 dolara godišnje.
1Weather 1Weather Sa bogatim izborom prognoza, kao što su prognoza vremena za 12 dana, detaljna prognoza kiše i temperature za 48 sati, čak i lokalni videozapisi i vesti o vremenu, aplikacija 1Weather zadovoljava širok spektar potreba. Podaci se dobijaju od DTN WeatherOps, koji ima podršku više od 200 meteorologa, inženjera podataka i naučnika koji analiziraju različite vrste ulaznih podataka, uključujući modelirane, istorijske i hiper-lokalne podatke.
Što se tiče vidžeta, postoji ukupno 12 opcija koje možete odabrati, a prikazuju dvrsvrste informacija:
Jednostavno: Prikazuje osnovne informacije poput temperature, vrste vremena, naziva grada, trenutnog datuma i vremena u različitim veličinama.
Detaljno: Dolazi sa detaljnijim opisom trenutnog i budućeg vremena. Možete videti trenutnu brzinu vetra, vlažnost, šansu za padavinu, visoke i niske temperature, prognozu temperature i vreme za naredna tri do pet sati ili čak četiri dana.
Da personalizirate vidžet, možete promeniti boju, pozadinsku temu (tamnu, svetlu, prozirnu) i transparentnost pozadine. Možete koristiti 1Weather besplatno, ali ako želite ukloniti oglase (koji se pojavljuju u samoj aplikaciji, a ne na vidžetima), možete odabrati Pro verziju za $4.99.
WeatherBug WeatherBug Koristeći globalnu mrežu meteoroloških stanica i senzora profesionalnog kvaliteta, WeatherBug pruža izveštaje u stvarnom vremenu za pomoć u praćenju vremenskih prilika. Nudi niz korisnih funkcija, poput upozorenja o munjama koji rade s GPS-om vašeg telefona i mreže za detekciju munja WeatherBug da vam kažu koliko je blizu najbliže munje. Tu su i Dopler radar vremenske mape, odabrane vremenske vesti za vaše područje i upozorenja na opasno vreme iz službenih izvora.
Da biste dodali podatke o vremenu na početni ekran, WeatherBug ima pet vidžeta različitih veličina, ali sličnih opštim detaljima.
1×1 (horizontalni raspored detalja), 1×1 (vertikalni raspored detalja) i 2×1: Prikazuju osnovne informacije, uključujući trenutnu temperaturu, vrstu vremena i lokaciju. U gornjem levom uglu prikazuju koliko imate upozorenja na vremenske prilike.
1×2 i 3×2: Dolazi s detaljnijom vremenskom prognozom. Pored temperature, lokacije i vrste vremena, prikazuje dvodnevnu ili petodnevnu prognozu, vlažnost, brzinu i smer vetra.
Svaki vidžet ima prilagodljivu transparentnost pozadine i boje pozadine i teksta kako bi se uklopio na početni ekran. Najbolji dio WeatherBuga je što je besplatna aplikacija s oglasima. Ako želite verziju bez oglasa, možete se pretplatiti na mesečni plan vredan $1.99 ili godišnji plan poceni od $10.99.
Yahoo Weather Yahoo Weather Ako ste umorni od aplikacija za vreme sa dosadnim interfejsima, pogledajte Yahoo Weather. Njegov minimalistički prikaz obuhvata osnovne podatke koje će vam trebati tog dana raspoređene na jednoj stranici, uz nasumičnu Flickr fotografiju vaše lokacije kao prijatan vizualni detalj. Yahoo Weather dobija svoje podatke sa Weather Underground, koji je poznat po svom robusnom sistemu prognoze. U Sjedinjenim Američkim Državama, Weather Underground se oslanja na ogromnu mrežu od preko 250.000 ličnih vremenskih stanica, gotovo 2.000 Automatizovanih Površinskih Opservacijskih Sistema (ASOS) stanica i više od 26.000 stanica iz NOAA-inog Sistema Asimilacije Meteoroloških Podataka (MADIS). Za međunarodno vreme, Weather Underground koristi oko 6.000 vremenskih stanica na aerodromima, 8.000 ličnih vremenskih stanica i 16.000 MADIS stanica širom sveta.
Yahoo Weather nudi sedam vidžeta za ukrašavanje početnog ekrana, od kojih svaki ima slikovitu pozadinu:
1×1 i 3×1: Oba prikazuju slične podatke (lokacija, vremenski uslovi i temperatura) ali u različitim rasporedima.
1×2 i 3×2: Slično manjim vidžetima ali sa dodatkom digitalnog sata. Raspored 3×2 vam omogućava da se šetate kroz različite lokacije dodate u aplikaciju.
Fiksna Lokacija 3×2: Slično 1×2 i 3×2 ali sa većim prikazom sata.
Podešive Lokacije 3×2: Vizuelno slično Fiksnoj Lokaciji vidžeta, ali može se birati i drugo područje.
Satična Prognoza 3×2: Prikaže prognozu vremena i temperaturu za sledećih 12 sati.
Yahoo Weather je potpuno besplatan, iako sadrži reklame u okviru aplikacije.
Weather & Radar Weather & Radar Weather & Radar je jedna od vodećih aplikacija za vreme, sa preko 100 miliona preuzimanja i ocenom od 4.4 zvezdice od strane Google Play prodavnice. Ono što ga izdvaja od drugih je što pruža detaljne prognoze koje idu do 90 minuta unapred. Takođe možete pronaći specifične informacije u aplikaciji, kao što su vremenske prilike za more (visoka i niska plima) i astronomija (izlazak i zalazak Sunca i Meseca). Da bi pružio tačne prognoze, Weather & Radar koristi kombinaciju naprednog mašinskog učenja i podataka iz priznatih izvora kao što su NOAA-ine Geostacionarne Operacione Okružne Satelite (GOES) i UK Met Office.
Što se tiče vidžeta, možete birati između četiri dostupne opcije:
Mapa: Prikazuje mapu vaše lokacije prekrivenu vremenskim ili kišnim radarom.
Kružni Detalj: Kompaktan kružni vidžet koji prikazuje osnovne informacije poput vremena, temperature i trodnevne prognoze. Dolazi sa dinamičkom pozadinom koja se menja u skladu sa trenutnim vremenskim uslovima, ali možete takođe postaviti fiksnu boju pozadine i prozirnost.
3×1 i 3×2 Vidžeti S Detaljima u Dugačkom Formatu: Prikazuju informacije o vremenu slično Kružnom Detalju vidžetu, ali u formatu 3×1 ili 3×2. Pozadina je takođe prilagodljiva da odgovara vašim preferencijama.
Većina funkcija Weather & Radar aplikacije je besplatna. Međutim, ako želite da koristite aplikaciju bez reklama, možete se prijaviti za mesečni (0,99 dolara) ili godišnji (8,99 dolara) plan.
Zašto ove aplikacije? Aplikacije koje su se našle na ovom spisku su odabrane na osnovu toga koliko su dobro ocenjene i koliko su popularne na Google Play prodavnici. Takođe smo uzeli u obzir i funkcije koje nude widgeti svake aplikacije, kao što su raznolikost u veličinama, mogućnost prilagođavanja, stil i detalji prikaza, kako bismo se osigurali da zadovoljavaju različite potrebe i preferencije korisnika. Nakon selekcije, sve aplikacije su instalirane i lično testirane.
[td_smart_list_end]
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.