Potpredsednik Android divizije prelazi u Xiaomi

Izvor: B92, 29.Avg.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik Android divizije prelazi u Xiaomi

Hugo Bara, potpredsednik Googlea zadužen za plasiranje proizvoda za Android diviziju, napustio je kompaniju kako bi se pridružio kineskom proizvođaču smartfona Xiaomi.

Ovu informaciju potvrdio je i sam Bara na svom Google+ nalogu:

„Za nekoliko nedelja ću se pridružiti Xiaomijevom timu u Kini kako bi im pomogao da prošire svoju neverovatnu paletu proizvoda, ali i poslovanje na globalnom nivou kao potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Xiaomi Globala“.

Barin odlazak ostavlja veliku rupu u Googleovoj Android diviziji, posebno nakon odlaska još jednog osnivača Androida, Andrija Rubina u martu 2013. godine.

Kada su razlozi za njegov odlazak u pitanju, glasine spomnju romantičnu vezu sa još jednim radnikom u Googleu, ali teško da će one biti potvrđene pošto ovakve stvari ostalu poverljive.

Još nije poznato ko će zameniti Baru. Ovo je najvažnija IT kompanija za koju nikad niste čuli

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potpredsednik Android divizije prelazi u Xiaomi

Izvor: B92, 29.Avg.2013

Hugo Bara, potpredsednik Googlea zadužen za plasiranje proizvoda za Android diviziju, napustio je kompaniju kako bi se pridružio kineskom proizvođaču smartfona Xiaomi...Ovu informaciju potvrdio je i sam Bara na svom Google+ nalogu:..„Za nekoliko nedelja ću se pridružiti Xiaomijevom timu u Kini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.