Tehnopolis

Četvrtak, 29.08.2013.

16:12

Potpredsednik Android divizije prelazi u Xiaomi

Hugo Bara, potpredsednik Googlea zadužen za plasiranje proizvoda za Android diviziju, napustio je kompaniju kako bi se pridružio kineskom proizvođaču smartfona Xiaomi.

Izvor: Mashable

Default images

Ovu informaciju potvrdio je i sam Bara na svom Google+ nalogu:

„Za nekoliko nedelja ću se pridružiti Xiaomijevom timu u Kini kako bi im pomogao da prošire svoju neverovatnu paletu proizvoda, ali i poslovanje na globalnom nivou kao potpredsednik Xiaomi Globala“.

Barin odlazak ostavlja veliku rupu u Googleovoj Android diviziji, posebno nakon odlaska još jednog osnivača Androida, Andrija Rubina u martu 2013. godine.

Kada su razlozi za njegov odlazak u pitanju, glasine spomnju romantičnu vezu sa još jednim radnikom u Googleu, ali teško da će one biti potvrđene pošto ovakve stvari ostalu poverljive.

Još nije poznato ko će zameniti Baru. Ovo je najvažnija IT kompanija za koju nikad niste čuli

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

17 h

Podeli: