Ove nedelje u IT svetu

Izvor: B92, 20.Nov.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove nedelje u IT svetu

Ove nedelje korisnici Androida imali su razloga da budu zadovoljni.

Proizvođači uređaja na ovom operativnom sistemu objavili su za koje telefone stiže nadogradnja na novi Android, što je u slučaju SE cela prošlogodišnja Xperia linija, a Samsung je objavio da će njegov najprodavaniji model, Samsung Galaxy S II takođe dobiti Android >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 4.0.

Google je objavio izvorni kod Ice Cream Sandwicha, a domaći ljubitelji Androida saznali su da najnoviji Android gedžeti iz Samsunga, Note, Galaxy Nexus i Tab 8.9, stižu i u Srbiju.

Google je ove nedelje bio tema i zato što je zvanično lansirao svoj onlajn muzički servis, Google Music, koji je za sada dostupan samo u Americi.

Osim toga, stigle su najave da će Google programski jezik, Go, verovatno biti dostupan od sledeće godine.

Društvene mreže i dalje su aktuelna tema, a ove nedelje smo saznali i prve detalje o Microsoftovoj društvenoj mreži Socl. Broj specijalizovanih društvenih mreža takođe raste, a u Argentini osnovana je ona koja okuplja poljoprivrednike.

Što se statistike tiče, saznali smo da Šveđani preuzimaju najviše aplikacija na mesečnom nivou, da Rusija ima najviše internet korisnika u Evropi, ali i ko se na osnovu statističkih podataka može podvesti kao prosečan Facebook korisnik i koje su najgore lozinke 2011. godine.

I dok se u Americi vodi polemika oko novog zakona protiv piraterije, ko je za, a ko protiv mogli ste čitati ovde i ovde, Evropa se opredelila za slobodan internet, a W3C radi na uvođenju novih standarda koji bi poboljšali privatnost internet korisnika.

U Beogradu je ove nedelje održan festival Blink, a u okviru njega i prva Tvitomanija, na kojoj su se pojavili i domaći političari aktivni na Twitteru, a pet start-up kompanija iz regiona takmičilo se na prvom Startup Standup takmičenju.

Ukoliko ste pomislili da je ovo nedelja koja je prošla bez novih tužbi u IT svetu, varate se. Tajvanski HTC dobio je upozerenje pred pokretanje tužbe zbog naziva jednog od svojih uređaja i to od strane pornografskog studija.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.