OTKRIVAMO Ko je novi fudbaler Zvezde, ko su mu polubraća, po kom slavnom državniku je dobio ime?

Izvor: 011vodič.com, 01.Sep.2019, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVAMO Ko je novi fudbaler Zvezde, ko su mu polubraća, po kom slavnom državniku je dobio ime?

Manevar crveno-belih je uspeo. Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana nisu govorili istinu kad su rekli da traže domaće krilo. Prvi pik u medijima bio je Aleksandar Čavrić. Ali… Na kraju, u “minut do 12” na Marakanu je stigao Radživ Ramon van La Para, Holanđanin iz Hadersfilda, koji je već pet godina na Ostrvu. Branio je boje engleskih klubova Vulverhemptona, Brajtona, Hadersfilda i Midlzboroa.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Novi igrač Crvene zvezde ne može da se pohvali baš sa impresivnom karijerom, ali ko zna, moža će u Ljutice Bogdana da potvrdi zašto je nekada bio velika nada holandskog fudbala. Igrao je u svim mlađim kategorijama selekcijie “lala” – do 17, 19 i 21 godine. Rođen je 4. juna 1991. godine u Roterdamu.
Kvota u kladionici MaxBet na pobedu Crvene zvezde u Minhenu protiv Bajerna je 30.00. Meč se igra 18. septembra od 21 čas.
Počeo je karijeru u čuvenoj školi fudbala Fejenorda, posle Ajaksove, najbolje u Holandiji. Sa osam godina krenuo je u gigantu sa “De Kajpa” da pika loptu i tu je proveo devet godina. Posle omladinskog staža, pomalo neočekivano odlučio se za pečalbu, za Francusku. Seniorsku karijeru je počeo u Kaenu B, zatim i u najboljem timu ovog francuskog kluba, da bi se 2011. godine vratio u Holandiju. Tri godine je branio boje Herenvena. Postigao je 14 golova na 84 utakmice, što mu je bila odlična ulaznicu za Ostrvu.
Potpisao je 2014. godine za Vulverhempton za 1.500.000 evra. Za “vukove” je postigao samo jedan gol na 53 utakmice. Igrao je na pozajmici u Brajtonu i Hadersfildu, da bi ga “vukovi” prodali 1. jula 2016. godine za 900.000 evra. Za klub koji je prošle sezone ispao iz Premijer lige postigao je pet pogodaka na 78 utakmica. Prvog dana 2019. godine otišao je na pozajmicu u Midlzborou, ali je odigrao sam tri utakmice za nekadašnjeg premijerligaša. Nije se baš proslavio za pet godina na Ostrvu, ali su očigledno na Marakani u njemu nešto videli.
Njegov privatni život je veoma zanimljiv. Potiče sa Surinama, nekadašnje holandske kolonije koja je dala velike asove kao što su Rud Gulit, Frenk Rajkard, Klarens Sejdord, Edgar Davids… Njegov polubrat je zvezda šampiona Evrope, Liverpula, Žoržinjo Vajnaldum, a drugi polubrat mu je Žilijano Vajnaldum, koji igra za Spartu iz Roterdama. Takođe, rođak mu je i Rojston Drente, nekadašnji igrač Real Madrida, koji je prekinuo penziju. Prošle sezone je igrao u Holandiji, za Spartu iz Roterdama, a sada je član niželigaša Kozaken Bojsa iz Verkendama.
Ime Radživ je dobio po poznatom nekadašnjem indijskom premijeru Gandiju, sinu Indire Gandi. Radživ Gandi je ubijen u atentatu u maju 1992. godine. Žena samoubica ga je ubila zbog njegova mešanja u sukob u Šri Lanki. Bio je najmlađi indijski premijer u istoriji.
La Para biće treći Holanđanin u Zvezdi. Mičel Donald je ostavio veliki trag, bio i kapiten Zvezde, a jedan od najvećih promašaja kluba bio je Lorenco Ebisilio, koji je ovog leta otišao u Japan posle neslavne jednogodišnje avanture u crveno-belom dresu.
“DELIJE” U EKSTAZI Garsija, majstore! (FOTO)


The post OTKRIVAMO Ko je novi fudbaler Zvezde, ko su mu polubraća, po kom slavnom državniku je dobio ime? appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVO POJAČANjE NA MARAKANI: La Para Zvezdin pred ponoć

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2019

Moha i Čavrić su ranije otpali zbog prevelikog obeštećenja koje su tražili Slovaci (dva miliona po igraču), pa su se u Ljutice Bogdana okrenuli holandskom ofanzivnom vezisti Radživu La Pari (28) iz Hadersfild TRAŽILA je Crvena zvezda poslednjeg dana pojačanja u Slovanu iz...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.