Novi Samsung Android

Izvor: B92, 17.Nov.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Samsung Android

Samsung je u ponedeljak objavio da je pustio u prodaju svoj najnoviji telefon s operativnim sistemom Android kompanije Google, Galaxy Spica (I5700).

Izvor: Mikro




Galaxy Spica (I5700) je sledbenik modela Galaxy (I7500) koji takođe koristi Android, a pojavio se krajem aprila. Njegov kapacitivni ekran osetljiv na dodir dijagonale 8,1 cm (3,2 inča) čija je rezolucija 320 x 480 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piksela, izrađen je tehnologijom aktivne matrice OLED dioda (Active Matrix Organic Light Emitting Diode, AMOLED) čija je potrošnja manja od tehnologije tankoslojnih tranzistora (TFT). Ugrađena kamera s autofokusom ima 3,2 megapiksela (Galaxy je imao 5) a tu je i brz procesor koji radi na 800 MHz (Galaxy I7500 ima čip koji radi na 528 MHz).

Ovaj najnoviji Android telefon debljine 13,2 mm, ima standardni 3,5-milimetarski konektor za slušalice, a njegova memorija od 128 MB može da se proširi za još 32 GB pomoću mikroSD kartice. Ovolika količina memorije ima smisla jer će zahvaljujući jakom procesoru Galaxy Spica biti prvi telefon ove vrste koji podržava filmove u formatu DivX.

Za razliku od Motorolinog Droida koji koristi Android 2.0, Samsungov Galaxy Spica koristi stariju verziju, Android 1.5 Cupcake. Mada ima Bluetooth, WiFi i GPS, u početku neće raspolagati navigacionim softverom iz Googleove kuhinje koji ima Motorolin Droid.

S ovim modelom Samsung nastavlja da na svojim pametnim telefonima koristi više operativnih sistema. U njegovoj ponudi su telefoni koji koriste Windows Mobile i Google Android a uskoro će se pojaviti i prvi modeli na kojima je njegov sopstveni sistem Bada kojim želi da zameni Symbian.

Cena aparata još nije objavljena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.