Nestao vam je telefon? Evo kako da ga pronađete u samo par klikova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2021, 10:54

Nestao vam je telefon? Evo kako da ga pronađete u samo par klikova!

Osim toga, Google omogućava Android korisnicima i da svoje izgubljene uređaje na daljinu zaključaju ili formatiraju.

Broj ljudi kojima gubljenje telefona predstavlja ozbiljan problem nije mali, ali je zato tehnologija dovoljno razvijena da može na jednostavan način da pomogne da se uređaj od koga se na razdvajamo što lakše pronađe.

I pored toga što pojedini proizvođači u svoje uređaje instaliraju sopstvene sisteme, Google odavno nudi "Find My Device" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << funkciju, koju je moguće koristiti za svaki Android telefon ili tablet.

Ukoliko ste izgubili telefon, sve što je potrebno da biste krenuli u potragu za njim je da na veb adresi najpopularnijeg pretraživača interneta - Google.com - otkucate "find my phone".

Ukoliko je vaš Google nalog povezan sa vašim telefonom, a u najvećem broju sličajeva jeste, na ekranu uređaja sa koga ste krenuli u potragu, trebalo bi da vidite veliku karticu sa informacijama i mapom koja će se pojaviti među rezultatima sa pretragom.

Tu ćete moći da vidite lokaciju svih Android uređaja koji su povezani sa vašim Google nalogom na telefonu. Ako kliknete na mapu, prikazaće vam se i trenutno stanje baterije i nivo mrežnog signala uređaja, kao i mogućnost pristupa nekim kontrolama.

Ako mislite da je telefon izgubljen negde u stanu, izaberite opciju "Play sound" i zvono vašeg izgubljenog telefona će sledećih 5 minuta zvoniti na najglasnijem podešavanju, čak i ako je zvuk na samom uređaju isključen.

Moći ćete i da zaključate telefon uz pomoć opcije "Secure device". Na taj način niko neće moći da pristupi uređaju bez lozinke. Takođe, možete i da otkucate posebnu poruku koja će se prikazivati na ekranu - npr. broj na koji će neko moći da vas dobije ako je našao vaš telefon.

Kao poslednju opciju, možete da izaberete da obrišete sve podatke sa vašeg uređaja. Ali, ako to uradite, više ne možete da pronađete svoj uređaj, pa neka vam to ostane opcija za slučaj krajnje nužde, ako ste sigurni da svoj uređaj više nikada nećete videti.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.