Izvor: Tech-Lifestyle.com, 24.Mar.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MasterCard uvodi uslugu Android Pay za korisnike u Ujedinjenom Kraljevstvu

Milioni korisnika MasterCard kartica i Android uređaja u Ujedinjenom Kraljevstvu će uskoro imati na raspolaganju siguran i bezbedan način za obavljanje mobilnih plaćanja i kupovina, nakon što je kompanija Google danas najavila da će lansirati uslugu Android Pay na ovom tržištu. HSBCm Lloyds i M&S Bank banke će prve podržati uslugu Android Pay u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon što je ova usluga uspešno lansirana u SAD-u u septembru 2015.
Android Pay omogućava korisnicima MasterCard kreditnih, debitnih, pripejd i biznis kartica da koriste svoje Android pametne telefone prilikom svakodnevnih kupovina u radnji ili iz Android aplikacija.
Kada korisnik MasterCard kartice preuzme aplikaciju i podesi svoj račun, obavljanje plaćanja putem Android Pay usluge postaje jednostavno i sigurno. Prilikom plaćanja, korisnici otključavaju svoj uređaj, prinose ga terminalu za plaćanje na bilo kojoj lokaciji gde su MasterCard beskontaktna plaćanja prihvaćena i njihovo plaćanje se time kompletira. Kompanija MasterCard je postavila osnovu za sigurna digitalna plaćanja, tako da potrošači mogu da koriste svoje kartice kada, gde i kako to žele.
„Snaga naše tehnologije znači da potrošači mogu da uživaju kako u sigurnosti, tako i u jednostavnosti plaćanja. Korisnici MasterCard kartica mogu da budu spokojni kada koriste svoje digitalizovane MasterCard kartice prilikom svakodnevne kupovine,“ rekla je Mark Benet, predsednik kompanije MasterCard za tržišta Ujedinjenog Kraljevstva i Irske.
MasterCard beskontaktna plaćanja su prihvaćena u 74 zemlje i na više od četiri miliona trgovačkih lokacija širom sveta. Kompletnu listu trgovaca koji prihvataju beskontaktno plaćanje možete pronaći u aplikaciji MasterCard Nearby app ili na veb sajtu www.mastercard.com/contactless.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.