LESTER GOSTUJE NA ENFILDU “Lisice” u zasedi

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LESTER GOSTUJE NA ENFILDU “Lisice” u zasedi

Brendan Rodžers je ponovo na Enfildu. Izvanredan početak sezone doveo je Lester u poziciju da igra derbi kola Premijer lige. U njihovoj jubilarnoj 30. sezoni od kako jure tron, “redsi” dočekuju opasne “lisice”.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Jutjub kanalu.
Kada bude kročio na kultni stadion, prvi put od kako je otišao sa klupe Liverpula, setiće se Severni Irac onog 27. aprila 2014. Vodio je tada zastrašujuću ekipu sa Džerardom, Kutinjom, Sterlingom, Suarezom… Dočekao je bezbrižni Murinjov Čelsi, znajući da pobeda gotovo sigurno donosi toliko dugo čekanu titulu. Čuveno klizanje Stivena Džerarda doprinelo je da san o peharu Premijer lige bude produžen još, evo biće, šest godina.
Vratimo se u bližu prošlost. Pod vođstvom Kloda Puela, Lester je zimus nezadrživo klizio ka borbi za goli život. Tada je došao Rodžers i učinio ono što Francuz nije umeo – izvukao je sav potencijal iz ekipe kojom raspolaže.
Razlika je vidljiva upravo ove sezone. Ekipa Lestera je gotovo ista u odnosu na onu gubitničku od zimus. I treća je na tabeli!
Vratićemo se “lisicama” jer dužnu pažnju zaslužuje vladajući šampion Evrope i lider na tabeli. Jirgen Klop se letos odlučio na nesvakidašnji potez. Iako raspolaže za ovdašnje prilike nezamislivom svotom novca, Liverpul nije doveo nikoga, osim holandskog tinejdžera Sepa van der Berga, “novog Van Dajka” i rezervnog golmana Adrijana. Iako svestan da je titulu izgubio u triler trci sa Sitijem, Nemac je odlučio da u novi napad na tron krene sa potpuno istim snagama.
Liverpul igra odlično, kao i prošle godine u ovo vreme. Čak je nadmašio prošlosezonski rezultat. Tada je u prvih šest kola imao isto toliko pobeda. Sada ih ima sedam, čime je izjednačio dostignuće Čelsija od pre 14 godina. Evo Englezima toliko mile tradicije.
Od pogleda u prošlost, navijače Liverpula podilazi jeza jer poslednji put je njihov klub imao sedam od sedam u sezoni 1990/91. Prethodnu su završili kao šampioni, a tu kao – drugi. I od proleća 1990. čeznu za peharom…
Snaga “redsa” je odavno poznata. Klop igra u formaciji 4-3-3, sa dva sjajna beka Aleksander-Arnoldom i Robertsonom, Van Dajkom i Matipom u sredini odbrane, Fabinjom, Hendersonom i Vajnaldumom u veznom redu i standardnom napadačkom trojkom: Sane, Firmino, Salah. Ako takvom timu treba tražiti manu, onda je to pozicija golmana. Vremešni Španac Adrijan je besplatno doveden iz Vest Hema da bi sedeo na klupi. Zbog povrede Alisona, našao se u glavnoj roli i ne uliva preteranu sigurnost. Brazilac će još neko vreme da bude na tribinama…
MAXBET ASISTENCIJA LIVERPUL – LESTER 1&2+, 1P1-3&2P1-3
Na drugoj strani, “lisice” su apsolutni pobednici leta. Vrhunskom umešnošću klupskih operativaca Hari Megvajer je prodat Junajtedu za nestvarnih 90 miliona evra. Naravno da štoper ne vredi ni blizu te sume, niko ne vredi toliko. Međutim, kada već ima naivnih kupaca, zašto takva prilika da propadne?
Novac je uložen vrlo pametno. Od Monaka je otkupljen ugovor sjajnog belgijskog plejmejkera Jurija Tilemansa. Dovedeni su još Ajosi Perez iz Njukasla i centralni vezista Denis Pret iz Sampdorije.
Rodžers forsira vrlo elastičnu formaciju 4-1-4-1. Ispred kvarteta u odbrani je Vilfred Ndidi, svojevrsna replika N’Goloa Kantea, samo što je znatno viši od omalenog Francuza. Na sredini su Tilemans, Pret i po krilima Perez i Barns. Ispred svih je naravno čovek koji je već postao klupska ikona – Džejmi Vardi. Liverpul mu je omiljena mušterija. Na devet dosadašnjih utakmica, “redsima” je sedam puta tresao mrežu. Samo je Arsenalu dao više.
Gledaćemo odličan fudbal u subotu na Enfildu. Pobeda razgoropađenih “lisica” nije isključena. Naprotiv…
PAŽNJA
Lester je zimus pomogao Sitiju da dostigne veliku prednost Liverpula. Januara ove godine, meč na Enfildu završen je 1:1.


The post LESTER GOSTUJE NA ENFILDU “Lisice” u zasedi appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Android

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

BUNDESLIGA Švarcvald skup za „milionere“

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019

Kada su rađene razne prognoze i analize uoči početka Bundeslige, svi su videli Borusiju Dortmund pri samom vrhu tabele, a Frajburg ponovo negde dole, pri dnu. U sedmom kolu šampionata Nemačke će se sastati upravo ta dva tima na stadionu Švarcvald, a domaći Frajburg će, potpuno neočekivano,...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.