BUNDESLIGA Švarcvald skup za „milionere“

Izvor: 011vodič.com, 05.Okt.2019, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUNDESLIGA Švarcvald skup za „milionere“

Kada su rađene razne prognoze i analize uoči početka Bundeslige, svi su videli Borusiju Dortmund pri samom vrhu tabele, a Frajburg ponovo negde dole, pri dnu. U sedmom kolu šampionata Nemačke će se sastati upravo ta dva tima na stadionu Švarcvald, a domaći Frajburg će, potpuno neočekivano, uoči te utakmice imati prednost na tabeli u odnosu na „milionere“.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Frajburg je, bez ikakve dileme, ubedljivo najprijatnije iznenađenje u uvodnoj fazi Bundeslige. Posle šest kola se nalazi na deobi druge pozicije sa 13 bodova, samo jednim manje od lidera Bajerna. Jedini poraz je doživeo od Kelna, odigrao je nerešeno sa Augzburgom, dok je trijumfovao redom protiv Majnca, Paderborna, Hofenhajma i, u prošlom kolu, Fortune iz Dizeldorfa.
Dortmund je trenutno na koti od 11 bodova. Za tim Lusijena Favra se to može smatrati katastrofalnim učinkom, s obzirom na to da je ovog leta potrošio na pojačanja ubedljivo najviše novca u ligi, čak 127.500.000 evra. Srazmerno sa time su i očekivanja navijača najviša – prošle godine je tragično izgubljena titula, a ako se to ponovi i ove godine, švajcarski trener će gotovo izvesno morati da potraži novi posao.
Posebno je zabrinjavajuće to što su „milioneri“ na poslednja četiri meča osvojili pet bodova. Savladali su samo Bajer Leverkuzen. Izgubili su, potpuno šokantno, od novajlije Union Berlina, dok su potom remizirali sa Ajntrahtom i Verderom.
I pored svega toga Frajburg ne bi smeo da bude dostojan rival za skupoceni Dortmund. Gosti su veliki favoriti, bez obzira na to što zbog povrede ahilove tetive neće igrati sjajni golgeter Pako Alkaser, a probleme sa stopalom ima i Niko Šulc.
MAXBET ASISTENCIJA FRAJBURG – BORUSIJA DORTMUND P2&NG1, 2&2+
Frajburg je poslednji put pobedio Borusiju, sada već davne 2010. godine. Tada je na Švarcvaldu bilo 3:1. Posle toga su se sastali još 16 puta, a „milioneri“ su trijumfovali u čak 14 navrata. Jedina dva remija su zabeležena u sezoni 2017/18.
Od poslednjih 11 njihovih okršaja, na čak osam je došla igra 3+. Prošli put kada je Dortmund gostovao na Švarcvaldu, u aprilu ove godine, rezultat je bio 4:0. Na tom meču je najbolji bio Marko Rojs, koji je postigao gol i asistirao za pogodak Marija Gecea.
Frajburg je ipak ove sezone jači nego prošle. Klub je malo promenio praksu u odnosu na neki prethodni period, zadržao je i trenera Kristijana Štrajha, ali i sve bitnije prvotimce. Posebno je iznenađenje što je u Frajburgu ostao Luka Valdšmit, koji je nedavno postao i A reprezentativac Nemačke. Za 23-godišnjeg napadača su zainteresovani mnogo veći i bogatiji nemački klubovi, ali on će, barem do zime, ostati igrač Frajburga.
PAŽNJA!
Navijači Frajburga se nadaju da će njihovi ljubimci izboriti svoj peti plasman u Ligu Evrope/Kup UEFA. Poslednji put su na međunarodnoj sceni igrali 2017. godine, kada ih je u 3. kolu kvalifikacija eliminisao Domžale, ukupnim rezultatom 2:1.
 

The post BUNDESLIGA Švarcvald skup za „milionere“ appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.