Google sprema novi operativni sistem

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Avg.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google sprema novi operativni sistem

Nije reč o novoj verziji Android-a ili Chrome OS-a, reč je o potpuno novom sistemu koji se neće oslanjati na Linux kernel

Ime novog operativnog sistema je Fuschia. Google ništa zvanično nije objavio ali je postavio detalje projekta na GitHub-u, gde piše „Ružičasto + Ljubičasto jednako je Fuschia (novi operativni sistem)“.

Android Police je „kopao“ malo dublje kako bi došao do informacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Pre svega, operativni sistem koristi Magenta kernel, koji je dizajniran da se takmiči sa IoT operativnim sistemima kao što su FreeRTOS ili ThreadX. Najveća razlika je u tome što je ovde Magenta dizajnirana tako da se „prostire“ sve do pametnih telefona i desktop računara.

U međuvremenu, Dart je glavni programerski jezik, dok Flutter podrška otkriva da će operativni sistem najverovatnije koristiti Material dizajn kada je interfejs u pitanju.

No, ovo ne znači da Google planira da Fuschia OS koristi na uređajima koji nisu IoT. Kompaniji možda za uređaje kao što su OnHub i Google Home jednostavno treba neki jednostavniji i lakši operativni sistem koji će trakođe raditi na novim uređajima koji su u planu.

Izvor: Agencije
Pogledaj vesti o: Linux

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.