Google iz Play prodavnice uklanja aplikacije koje ne poštuju pravila o privatnosti

Izvor: ItRešenja.com, 11.Feb.2017, 04:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google iz Play prodavnice uklanja aplikacije koje ne poštuju pravila o privatnosti

Google se sprema da sprovede još jedan krug čišćenja svoje prodavnice Android aplikacija Google Play. Ovaj put je reč o aplikacijama koje ne zadovoljavaju postojeća pravila o privatnosti.

Posebno upozorenje poslato je developerima za koje u Google-u smatraju da su prekršili spomenuta pravila te su oni dužni do 15. marta da isprave svoju postojeću manjkavu politiku upravljanja privatnošću korisnika ili pak u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << odustanu od zahteva za pristupom osetljivim informacijama korisnika.

Ako se ogluše na Google-ovo upozorenje i ne učine ništa, njihove aplikacije bi mogle da budu uklonjene s Google Play-a. Google od developera traži da jasno i transparentno pristupe prikupljanju i upravljanju podacima korisnika svojih aplikacija, s time da su pravila nešto stroža ako se radi o osobnim i osetljivim podacima.

Politika postupanja sq podacima mora da bude jasno objašnjena i objavljena u sklopu same aplikacije, ali i u posebnom polju unutar Play Developer konzole. Osetljivi podaci moraju se zaštiti pomoću modernih kriptografskih metoda.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.