Google Pay plaćanja omogućena u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 23.Avg.2022, 17:17

Google Pay plaćanja omogućena u Srbiji

Počevši od danas, korisnici Mastercard platnih kartica u Srbiji moći će da koriste Google Pay uslugu koju na lokalno tržište donosi kompanija Mastercard u saradnji sa partnerima iz bankarskog sektora.

Pomoću Google Pay usluge, korisnici ogovarajućih Android uređaja (sa Lollipop 5.0 ili novijim operativnim sistemom) mogu da koriste svoje mobilne telefone kako bi u fizičkom okruženju obavljali sigurna, brza i praktična >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << beskontaktna plaćanja.

Korisnici će moći da čuvaju svoje debitne ili kreditne Mastercard kartice za plaćanja putem Google Pay usluge u okviru Google Wallet digitalnog novčanika koja je takođe sada dostupan u Srbiji.

Kako bi koristili uslugu Google Pay, korisnici Android uređaja treba da otvore aplikaciju Google Wallet ili je preuzmu sa Google Play digitalne prodavnice. U samoj aplikaciji, potrebno je da korisnik klikne na opciju „Add to Wallet“ i zatim doda Mastercard karticu tako što će ili slikati karticu ili ručno uneti podatke sa kartice. Nakon verifikacije, Google Pay je spreman za korišćenje.

Korisnici mogu da plaćaju beskontaktno pomoću uređaja koji već imaju u rukama bez potrebe da traže novčanik ili da unose PIN kod, a nije neophodna ni internet konekcija. Sve što je građanima koji žele da koriste Google Pay u Srbiji potrebno jeste Mastercard kartica izdata od strane neke od banaka koje su u ovom trenutku omogućile ovu uslugu: OTP Banka, ProCredit Banka i Banka Poštanska štedionica.

Plaćanje putem Google Pay usluge, sa povezanom Mastercard karticom, donosi dodatni stepen bezbednosti zahvaljujući tehnologiji tokenizacije kompanije Mastercard. Ova tehnologija štiti informacije o korisniku kartice time što menja brojeve računa jedinstvenim tokenom. Tokenizacija smanjuje broj zloupotreba koje se mogu desiti kada su u pitanju digitalna plaćanja.

Izvor: B92

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.