Izvor: Piplmetar.rs, 16.Jan.2024, 14:31

Google Maps za Android sada podržava Bluetooth signale za navigaciju u tunelima

GPS omogućava relativno laku navigaciju na skoro celom svetu, ali tuneli su već dugo problem za pojedine aplikacije ovog tipa. Međutim, Google Maps za Android sada naširoko dobija podršku za Bluetooth signale za navigaciju kroz tunele, ali na iOS uređajima ova funkcija i dalje nije dostupna.
Bluetooth signali nisu baš nova ideja pošto Google Waze aplikacija već neko vreme podržava tu tehnologiju u tunelima širom sveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << uključujući velike gradove poput Njujorka, Čikaga, Pariza, Brisela i mnogih drugih. Međutim, ti  signali su do sada radili samo u aplikaciji Waze, a ne i na masovno popularnoj Google Maps navigaciji.
Google detaljnije o Waze programu objašnjava na svom sajtu u okviru dela za podršku:
Program Waze Beacon pruža besprekornu navigaciju vozačima ispod zemlje gde GPS signali ne dosežu, osiguravajući usluge lokacije, povećanu sigurnost vozača i bolju vidljivost u stvarnim događajima unutar tunela“.
Sada, očito i Google Maps konačno dodaje podršku za Bluetooth signale, jer je novo podešavanje navigacije za kretanje kroz tunele u ovoj aplikaciji postalo široko dostupno.

Shutterstock / Joshua Sanderson Media
Kako ističe SmartDroid, funkciju bi trebalo da pronađete tako što odete na Settings (Podešavanja) > Navigation Settings (Podešavanja navigacije) i onda na deo Driving options (Opcije vožnje) gde bi trebalo da se nađe bliže dnu menija. Funkcija je podrazumevano onemogućena, ali je opisana sledećim rečima:
Skenirajte Bluetooth signale u tunelima da biste poboljšali tačnosti lokacije u tunelima“.
Ova funkcija se prvi put pojavila kod nekih korisnika još oko oktobra 2023. godine, ali je od ovog meseca široko dostupna. Kada omogućite funkciju, Google Maps za Android će vam tražiti dozvolu za skeniranje uređaja u blizini, a kada je u pitanju iOS platforma i dalje nema informacija o dostupnosti ove funkcije na njoj.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Pariz

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.