Fondacija Symbian pred gašenjem

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija Symbian pred gašenjem

Uprkos činjenici da se Nokia snažno protivi prilasku Android alijansi, čvrsto se držeći Symbioan i MeGoo operativnih sistema za mobilne telefone, izgleda da su stvari krenule naopako po ovu kompaniju.

Izvor: BozzaBench




Glasine koje kruže ovih dana govore da je Symbian Foundation pred gašenjem.

Teška vremena stigla su sa odlukom Samsunga i Sony Ericssona da napuste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoj novih telefona na bazi ovog operativnog sistema. Ove dve kompanije su pre toga bile velike pristalice Symbian OS-a.

Tako je Nokia ostala jedina kompanija koja i dalje proizvodi uređaje na bazi Symbiana, ali to nije dovoljno da se obezbedi široka podrška koja bi značila opstanak Symbiana.

Kompanija se našla pred zatvaranjem, a zaposlenima su ponuđena rešenja sa otpremninom. Vesti o zatvaranju Symbiana stižu samo nedelju dana nakon što je izvršni direktor, Li Viliam, dao ostavku na svoju poziciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.