Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa za poneti

Građani Srbije ubuduće će moći da putem android aplikacije za mobilne telefone saznaju više o Evropskoj uniji i pregovorima o prijemu Srbije, kao i o obrazovanju i zapošljavanju u EU, rečeno je danas na predstavljanju aplikacije na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

"Cilj je da se na najbolji način predstavi proces evropskih integracija i šta donosi članstvo u EU", rekla je predstavnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Beogradske otvorene škole (BOŠ), Danijela Božović na štandu Delegacije EU u Srbiji.

  Pomoćnica direktorka Kancelarije za evropske integracije Ivana Đurić je rekla da je aplikacija za mobilne telefone "Evropa za poneti" besplatna i da ju je pripremila Beogradska otvorena skola, uz podršku Kancelarije za evropske integracije.

Danijela Božović je rekla da aplikacija, pored toga što mladima treba da približi EU i proces integracija, sadrži i informacije o obrazovanju, volontiranju i radu EU, o programima Unije i putovanjima. Aplikacija upućuje na sajtove i kontaktne tačke za dalje informisanje, među kojima i na portale mreže evropskih akademskih institucija.

Korisnici će moći i da postavljaju pitanja putem elektronske pošte, a odgovori na najčešća pitanja biće dodati u aplikaciju. Aplikacija je načinjena na osnovu upitnika i ankete fokus grupa o tome šta mladi žele da znaju o EU.

Putem aplikacije građani će moći i da dođu do vesti iz EU i pregovorima Srbije i EU, uz mogućnost odabira kategorija vesti koje žele da dobijaju vesti.   Kancelarija za evropske integracije je danas predstavila i nova izdanja publikacija "Kako, zašto, da li, kada... EU?" sa odgovorima na najčešća pitanja građana, i "Bukvar evropskih integracija" sa pojmovima o EU i integracijama.

Aplikacija "Evropa za poneti" može da se preuzme sa linka: ps://play.google.com/store/apps/details?id=rs.bos.evropazaponeti&hl=en
Pogledaj vesti o: Android,   Sajam knjiga

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.