RTS: Ana Nikolić koristi medijsku pompu oko navodnih mućki!

Izvor: Svet, 29.Nov.2011, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS: Ana Nikolić koristi medijsku pompu oko navodnih mućki!

naslov: 
RTS: Ana Nikolić koristi medijsku pompu oko navodnih mućki!



excerpt: 
U Petom opštinskom sudu u Beogradu juče je održano ročište povodom tužbe koju je pevačica podnela protiv Javnog servisa nakon polufinalne večeri Beovizije 2009. godine...


izvor: 
Press


tekst clanka: 
U Petom opštinskom sudu u Beogradu juče je održano ročište povodom tužbe koju je pevačica Ana Nikolić podnela protiv Javnog servisa nakon polufinalne večeri Beovizije 2009. godine, na kojoj je bila oštećena pogrešnim zbrajanjem glasova. Umesto Ane, na suđenje je došao njen advokat Milenko Perić, dok je u ime RTS-a govorio muzički urednik Dragoljub Ilić.
"Problem je nastao pri zbrajanju glasova žirija i SMS glasova publike. Kod glasova žirija nije bilo problema, ali je čovek pročitao presek glasova publike posle pet minuta glasanja, umesto nakon deset minuta. Kada smo uočili grešku, kojom su bile oštećene Ivana Selakov i Ana Nikolić, odlučili smo da i njih dve pevaju u finalnoj večeri. Ivana se složila, dok do Ane nismo mogli da dođemo jer je bila nedostupna. Zvali smo i njene saradnike, ali niko nije mogao da je obavesti. Mislim da joj je odgovaralo da se ne javlja jer je znala da ne može da pobedi, ali joj je medijska pompa oko navodnih mućki više odgovarala", rekao je Dragoljub, i naveo da pevačica u polufinalu nije dobila nijedan bod od žirija, što je predviđalo njen fijasko u finalu.
Anin advokat i dalje je tražio da se pevačici plate troškovi frizera, šminkera, smeštaja, teksta i kompozicije bez obzira što su predstavnici Javnog servisa istakli da se to nikom od učesnika, čak ni pobedniku, ne plaća. U RTS-u su potvrdili da je pesma "Bili smo najlepši", koju je Ana otpevala te godine, bila namenjena Nataši Bekvalac. Pošto je Nataša iz privatnih razloga odustala, tekstopisac Marina Tucaković je kao izvođača predložila Nikolićevu.



slika_mala: 



Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.