Voda odnela sve, nema njiva, zasada, nema ništa / VIDEO

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda odnela sve, nema njiva, zasada, nema ništa / VIDEO

Na snazi je vanredna situacija u opštini Aleksinac. U jastrebačkom selu Vrćenovica poplavni talas u nekoliko sati je uništio puteve, mostove, ograde...

Kakva je situacija u aleksinačkim selima najbolje pokazuje slika dvorišta porodice Aleksić pre bujice i ona koja je nastala posle poplave. Huk seoske nabujale reke prizor je kakav nije viđen od četrdesetih godina, kažu meštani Vrćenovice.

Oni se snalaze kako znaju i umeju, do dvorišta je teško doći, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a život je postao borba za opstanak.

Što je reka odnela iz viših delova sela, nanela je u nižim pa tamo nema ni korita reke. Takođe, nema više ni njiva i zasada, a od mulja i nanosa koji se polako sležu ne može se ni do životinja ići bez ozbiljne opreme.

Apsurd je sada da nakon što je palo 110 litara kiše po kvadratnom metru, vode za piće nema, pa meštani piju vodu iz cisterni.

Opširnije u video-prilogu

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.