Tri kluba sa juga traže svoja mesta u rukometnoj Super B ligi

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2020, 08:57

Tri kluba sa juga traže svoja mesta u rukometnoj Super B ligi

Za popunu mesta u Super B ligi Istok/Zapad za rukometaše, među sedam klubova, prijavili su se i Jastrebac iz Blaca i Aleksinac, dok za mesto u istom rangu u konkurenciji dama među 11 klubova boriće se rukometašice Žitorađe. Za plasman u Prvu ligu za rukometaše prijavili su se Niška Banja, Nišava i Pirot, a Mladost iz Kuršumlije za plasman u Prvu ligu za rukometašice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Takmičarska komisija Rukometnog saveza Srbije utvrdila je listu klubova koji su dostavili prijave za popunu upražnjenih mesta u ligama.

Za popunu ranga ni u muškoj ni u ženskoj konkurenciji nije bilo prijava od klubova sa juga Srbije. Kod muškaraca se prijavilo pet ekipa - Morava iz Velike Plane, Jugović iz Kaća, Crvenka, Radnički iz Kragujevca i Hajduk Veljko iz Negotina.

Za popunu ženske Superlige prijavila su se tri kluba - Bor, Radnički iz Kragujevca i požarevački Mladi radnik.

Sve aktivnosti Takmičarske komisije RSS-a u vezi sa popunom upražnjenih mesta u ligama odlažu se do dobijanja tumačenja Odluke o trajnom prekidu i poništavanju takmičarske sezone od strane UO RSS - piše u saopštenju.

Naime, klubovi ARKUS lige za rukometaše su na sednici Skupštine odlučili da ne prihvataju odluku o proširenju ovog ranga na 16 ekipa, pa je ta odluka "vraćena Upravnom odboru RSS na preispitivanje, uz pisano obrazloženje stava klubova ARKUS lige".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.