Izvor: Beta, 29.Feb.2020, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenica suda u Aleksincu uhapšena zbog skrivanja izvršnih presuda

U Nišu je uhapšena I.M. (46), zaposlena u Osnovnom sudu u Aleksincu, osumnjičenu da je skrivanjem presuda za razna dela zloupotrebila službeni položaj i falsifikovala službene isprave, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).Ona se tereti da od 2016. do 2019. godine nije dostavila 14 izvršnih presuda na izvršenje kazni zatvora, što je bila dužna da učini.Sumnja se da je ona te presude prikrila u arhivi Osnovnog suda u Aleksincu i time omogućila apsolutnu zastarelost kazni zatvora i novčanih, kao i pet zabrana upravljanja motornim vozilom.Osumnjičena je i da MUP-u nije dostavila 34 pravosnažne presude radi evidentiranja u kaznenu evidenciju.Time što nisu plažene novčane kazne po presudama kojima je nastupila zastarelost, I.M. je, kako se navodi, oštetila budžet Srbije za 575.000 dinara.Zadržana je do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedena Višem javnom tilaštvu u Nišu.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Službenica suda skrivala rešenja o kaznama zatvora čekajući njihovo zastarenje

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Feb.2020

Pripadnici policije uhapsili su radnicu Opštinskog suda u Aleksincu jer nije dostavljala presude za izvršenje kazni zatvora...Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su I. M. (46), zaposlenu...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.