Piloti povređeni tokom obuke su dobro, uskoro idu kući

Izvor: RTS, 20.Jul.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti povređeni tokom obuke su dobro, uskoro idu kući

Zdravstveno stanje dvojice pilota iz 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO koji se u Vojnoj bolnici Niš oporavljaju od lakših povreda zadobijenih nakon što je pre dva dana došlo do oštećenja helikoptera "gazela Ho-42" prilikom redovne letačke obuke i vežbe "vanaerodromsko sletanje“ u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac je dobro i oni će za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Dvojicu pilota obišao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Prema rečima načelnika Sektora hirurških grana Vojne bolnice Niš pukovnika dr sci. med Nebojše Đenića, stanje pacijenata, koji su zadobili lakše telesne povrede kontuzione prirode, je stabilno.
Pukovnik Đenić je istakao da je urađeno sve što podrazumeva protokol za traume, od kliničkog pregleda do svih metoda ultrazvuka, skenera i laboratorijskih analiza i da je ustanovljeno da nema znakova povreda unutrašnjih organa.
Očekuje da će pacijenti za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje.
Tokom obilaska pilota, u pratnji ministra Vulina bili su i načelnik Štaba RV i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i zamenik pomoćnika upravnika za lečenje Vojne bolnice Niš potpukovnik dr Goran Krstić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.