Pad helikoptera kod Aleksinca: Piloti će uskoro kući

Izvor: Mondo, 20.Jul.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pad helikoptera kod Aleksinca: Piloti će uskoro kući

Zdravstveno stanje dvojice pilota 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO koji se u Vojnoj bolnici Niš oporavljaju od lakših povreda zadobijenih prilikom redovne letačke obuke je dobro i oni će za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Njih je danas obiša o ministar odbrane Aleksandar Vulin, koje je o stanju pilota izvestio načelnik Sektora hirurških grana Vojne bolnice Niš pukovnika Nebojša Đenić.

On je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je urađđeno sve što podrazumeva protokol za traume, od kliničkog pregleda do svih metoda ultrazvuka, skenera i laboratorijskih analiza i da je ustanovljeno da nema znakova povreda unutrašnjih organa.

Đenić očekuje da će pacijenti za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje, a tokom obilaska pilota u pratnji ministra bili su i načelnik štaba RV i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i zamenik pomoćnika upravnika za lečenje Vojne bolnice Niš potpukovnik dr Goran Krstić.

Piloti su povređeni pre dva dana u padu helikoptera Ho-42 prilikom prilikom redovne letačke obuke i vežbe "vanaerodromsko sletanje", u rejonu sela Rutevac u opštini Aleksinac.

PAO helikopter Vojske Srbije kod Aleksinca,posada dobro

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Piloti helikoptera su dobro, uskoro na kućno lečenje

Izvor: Aleksinac.net, 21.Jul.2019, 11:29

Zdravstveno stanje dvojice pilota, koji su povređeni u padu helikoptera kod Aleksinca, dobro su i oni će za nekoliko dana biti pušteni na kućno lečenje...Zdravstveno stanje dvojice pilota 98. vazduhoplovne brigade RV i PVO koji se u Vojnoj bolnici Niš oporavljaju od lakših povreda zadobijenih...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.