Nakon isparenja lepka, zaposleni se večeras vraćaju u pogon aleksinačke Magne, vazduh više nije kontaminiran

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Jan.2024, 20:21

Nakon isparenja lepka, zaposleni se večeras vraćaju u pogon aleksinačke "Magne", vazduh više nije kontaminiran

Predsednik opštine Aleksinac Dalibor Radičević potvrdio je da će treća smena večeras ući u pogon "Magne" i ponovo pokrenuti proizvodnju, pošto je Institut za bezbednost i zdravlje na radu "1. maj" iz Niša posle izvršenih merenja potvrdio da vazduh više nije kontaminiran, izveštava RTS.

Dalibor Radičević je rekao i da se očekuje da će i preostali radnici hospitalizovani posle trovanja do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << dana biti otpušteni iz aleksinačke bolnice.

U aleksinačkoj fabrici "Magna" sinoć su, posle trovanja isparenjima lepka, u Hitnoj pomoći u Aleksincu pregledana 104 radnika, a 51 je upućen u bolnicu na dalje opservacije.

Tokom noći su na bolničkom lečenju u Aleksincu zadržana četiri radnika, a dvoje je jutros pušteno na kućno lečenje.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije u Beogradu potvrdili da su radnici fabrike "Magna" u Aleksincu bili izloženi isparenjima lepka koji se koristi za tapaciranje poda i stranica automobila.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Predsednik Opštine najavio da se radnici vraćaju u aleksinačku "Magnu"

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2024

Da treća smena večeras ponovo pokreće proizvodnju u fabrici Magna u Aleksincu, gde se juče deo radnika otrovao isparenjima lepka, najavio je za RTS predsednik Opštine Dalibor Radičević, jer kaže da je potvrđeno da vazduh u pogonu više nije kontaminiran...Više od 100 radnika Magne zatražilo...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.