Ministar Šarčević posetio Aleksinac

Izvor: Aleksinac.net, 10.Maj.2017, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Šarčević posetio Aleksinac

Ministar prosvete i nauke Mladen Šarčević boravio je danas u Aleksincu i Žitorađi.

On je, sa predsednikom opštine Nenadom Stankovićem, obišao školske objekte u Aleksincu i najavio skoro završenje radova.


Šarčević je razgovarao sa predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem, da bi kasnije zajedno obišli Osnovnu školu "Ljupče Nikolić", kao i objekat u izgradnji Poljoprivredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << škole "Šumatovac".

On je povodom peticije za reviziju izučavanja Darvinove teorije evolucije u školama, izjavio da ministarstvo neće reagovati i menjati nastavne planove i programe.

"Nismo izneli naučni stav, već prosvetni", rekao je Šarčević dodavši da je revizija te teorije pitanje za naučnike, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je naveo i da bi "za njeno osporavanje moralo da se naučno dokaže i da bude prihvaćeno od strane naučne zajednice, ne samo naše već i svetske, jer se radi o svetski prihvaćenoj teoriji evolucije", navodi se u saopštenju.

Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, upućena je Odboru Skupštine Srbije ;za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.

Nastavak na Aleksinac.net...






Povezane vesti

Ministar Šarčević posetio Aleksinac

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Maj.2017

Ministar prosvete i nauke Mladen Šarčević boravio je danas u Aleksincu i Žitorađi. On je, sa predsednikom opštine Nenadom Stankovićem, obišao školske objekte u Aleksincu i najavio skoro završenje radova...Šarčević je razgovarao sa predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem, da...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.