Šarčević: Razvoj privrede i obrazovanja paralelni procesi

Izvor: RTS, 10.Maj.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Razvoj privrede i obrazovanja paralelni procesi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je u Žitorađi da razvoj privrede i obrazovanja moraju biti paralelni procesi, a zadatak svih nas je da obezbedimo značajniju ulogu obrazovanja.
"Mi smo komponenta privrede, a ne potrošači. Dualno obrazovanje je potvrda toga", naglasio je ministar prosvete Mladen Šarčević.
Tokom posete Žitorađi Šarčević je svečano otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << festival "Bez muke do nauke" i izrazio zadovoljstvo što je sve više festivala kojima se promovišu nauka i učenje, koji nauku predstavljaju na kreativan način. 
U organizaciji Srednje škole ZZitorađa i ove godine naučne eksperimente izvode predškolci i učenici iz jugoistične Srbije, njih 180. 
Kako je saopštilo Ministarstvo, Šarčević je u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave istakao da je neophodna saradnja svih kako bi se započete reforme i realizovale i da one moraju biti sprovedene u svakom mestu u Srbiji. 
Predsednik opštine Žitorađa Slađan Mladenović naveo je da lokalna samouprava iako ima skorman budžet nastoji da što više novca obezbedi za obrazovanje i da je u poslednje dve godine mnogo urađeno na adaptaciji školskih objekata. 
Kao jedan od prioriteta Mladenović je istakao proširenje kapaciteta vrtića jer je sve više prijavljene dece. 
Ministar Šarčević i državni sekretar Marko Milenković posetili su u Žitorađi i Predškoslu ustanovu "Prva radost" i Osnovnu školu "Toplički heroji".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević: Razvoj privrede i obrazovanja-paralelni procesi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2017

Razvoj privrede i obrazovanja moraju biti paralelni procesi, a zadatak svih nas je da obezbedimo značajniju ulogu obrazovanja, rekao je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Žitorađi..."Mi smo komponenta privrede, a ne potrošači. Dualno obrazovanje je potvrda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.