Aleksinački Napredak slavio nad Vršcem posle produžetka

Izvor: JužneVesti.com, 23.Dec.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinački Napredak slavio nad Vršcem posle produžetka

Treću pobedu u nizu, a sedmu u sezoni, košarkaši aleksinačkog Napretka zabeležili su u meču gde su imali dvocifrenu prednost, ali su do trijumfa došli tek nakon produžetka rezultatom 81:73 (20:17, 15:20, 20:10, 10:18, 16:8). Aleksinčani su se ovom pobedom učvrstili na sedmom mestu na tabeli Košarkaške lige Srbije.

U utakmici u Sportskoj hali u Aleksincu domaćin je bolje počeo, uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kontrolisao rezultat u prvoj četvrtini koji je završio vođstvom od 20:17. Vrščani su se "probudili" u drugoj deonici pošto je Amerikanac Gabrijel Biler vezao dve trojke i doneo za prednost Banaćana od 34:29. Do kraja poluvremena Vršac je održavao prednost i na odmor otišao sa plus dva (37:35).

Najbolju partiju Napredak je pružio u trećoj četvrtini pošto je serijom 11:0 i poenima Milojevića, Ognjenovića i Ilkića poveo dvocifrenom razlikom (51:40). Ipak, domaćini nisu uspeli da održe razliku, a Vršac je smanjio zaostatak na kraju treće četvrtine (55:47).

Slaba realizacija u napadu Napretka obeležila je četvrtu deonicu u kojoj je domaćin dao samo 10 poena. To su iskoristili gosti iz Vojvodine da dođu do izjednačenja na kraju 40 minuta meča (65:65), najviše zahvaljujući Dimiću koji je postigao 8 poena, ali je promašio slobodno bacanje 12 sekundi pre kraja i propustio da donese pobedu svom timu.

Veći deo produžetka obeležila je rezultatska klackalica, ali je Napredak sve rešio u poslednjem minutu.

Domaći tim je uspeo da uspešno privede meč kraju i na taj način obraduje veliki broj gledalaca na tribinama Sportske hale u Aleksincu.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Dimitrije Raičević sa 23 poena i 5 asistencija, dok je u Vršcu najefikasniji bio Miloš Dimić sa 13 poena.

U narednom kolu Napredak igra u Lazarevcu protiv Kolubare koja je na 12. poziciji sa samo tri pobede.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.