Za unapredjenje sistema upravljanja komunalnim otpadom u Vojvodini 48 miliona dinara

Izvor: Beta, 06.Dec.2022, 17:52

Za unapredjenje sistema upravljanja komunalnim otpadom u Vojvodini 48 miliona dinara

U Pokrajinskoj vladi danas su potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta Vojvodine u 2022. godini za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije i izgradnje transfer stanica i reciklažnih dvorišta.Kako je saopšteno, ukupna finansijska podrška po ovom konkursu iznosi 48 miliona dinara.Ugovore je potpisao pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg sa predstavnicima grada Subotice i opština Ada, Bečej, Nova Crnja, Apatin, Bački Petrovac i Žabalj.Erceg je istakao da će u narednom periodu pažnja resornog sekretarijata biti usmerena na ojačavanje ovakvih sistema, čime se daje doprinos izgradnji odgovornog društva i dostizanju potrebnog nivoa u oblasti zaštite životne sredine."Uklanjanjem divljih deponija i opštinskih smetlišta ili njihovim svodjenjem na najmanju meru u narednom periodu, uz vodjenje odgovorne politike i strategije u tom domenu, kao i uspostavljanjem ostalih regionalnih sistema u Vojvodini, podići ćemo upravljanje otpadom i reciklažu na nivo blizak standardima Evropske unije", naglasio je Erceg.Sredstva su dodeljena po dva osnova – jedan je izrada projektno-tehničke dokumentacije, čime će se steći odgovarajući uslovi da se izgradi transfer stanica ili reciklažno dvorište, a deo lokalnih samouprava podneo je zahtev da se izgradi samo postrojenje.
Pogledaj vesti o: Apatin,   Subotica

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za unapređenje sistema upravljanja komunalnim otpadom u Vojvodini 48 miliona dinara

Izvor: Radio 021, 06.Dec.2022

U Pokrajinskoj vladi su potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije i izgradnje transfer stanica i reciklažnih dvorišta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.