Plava školjka, nečiji poklon za nekoga je pomoć

Izvor: RTS, 27.Apr.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Plava školjka", nečiji poklon za nekoga je pomoć

Praznični dani prilika su da pomognemo drugima i pokažemo ono najbolje u sebi – humanost. Možemo i kupovinom uskršnjih čestitiki i figurica, koje su napravila deca sa invaliditetom iz Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom "Plava školjka".
Prava mala umetnička dela sa uskršnjim motivima, to su napravila deca sa invaliditetom iz Plave školjke. Oni koji su šetali u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Adi Ciganliji mogli su da se uvere u to u njihovoj radionici.

"Donacijom smo uspeli da sakupimo za grejanje za jedan mesec za ovaj prostor. Projekat preko sekretarijata za socijalan rad traje šest meseci a preostalih šest meseci je to naša muka. Ne sme kada se završi projekat da mi kažemo, mi sada nemamo sredstava da radimo dalje. Uvek verujemo u humanost i dobrotu ljudi i tako deseta godina koliko "Plava školjka" radi. Da budemo kreativni, vidljivi jer udruženje "Plava školjka" čine deca iz cele Srbije što je jako važno", ističe Nadica Blažić iz Udruženja.
Uskrs je došao ali će i da prođe a borba ne sme da ima kraj.
"Ukoliko neko želi da dođe ili ako se neka kompanija odluči da za njih pravimo korporativne poklone, tu smo za svaku saradnju, za dogovor. Mladi sa invaliditetom koji su završili srednju školu a članovi su "Plave školjke" itekako imaju želju da rade a što je teško ostvarivo", kaže nadica Blažić.
U "Plavoj školjki" ističu da mogu da budu dvojako jaki i da njima neko pomogne a da oni pomognu porodicama koja imaju decu sa invaliditetom.
Ako ste raspoloženi da učinite nešto lepo za sebe i decu sa invaliditetom iz Udurženja "Plava školjka", dođite u njihove prostorije u Ljube Davidovića 55 na Zvezdari, po čestitike i predmete kojima možete obradovati one koje volite.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.