Uspešno poslovanje PTT-a

Izvor: RTS, 07.Jun.2013, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešno poslovanje PTT-a

U prva četiri meseca ove godine, dobit PTT-a veća za 114,7 odsto nego u istom periodu prošle godine, navodi generalni direktor ovog preduzeća Milan Krkobabić. Ako nam bude omogućeno da za dve godine celu Srbiju premrežimo ADSL-om, obezbedićemo redovno finansiranje RTS-a, tvrdi Krkobabić.

Javno preduzeće PTT saobraćaja "Srbija" je u prva četiri meseca ove godine imalo dobit od 764,4 miliona dinara, što je za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 114,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je danas generalni direktor PTT-a Milan Krkobabić.

Krkobabić je na obeležavanju Dana Pošte Srbije istakao da su u prvom kvartalu prihodi preduzeća bili 7,7 milijardi dinara i za 5,2 odsto su veći od planiranih, a za 6,5 odsto veći nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Dobit Pošta Srbije u 2012. godini bila je 1,24 milijarde dinara.

"Ovako dobri poslovni rezultati postignuti su neprekidnom modernizacijom sistema, uvođenjem novih proizvoda i usluga i unapređenjem servisa", ocenio je Krkobabić.

PTT je, kako je podsetio, od juna ponudila novu integrisanu kablovsku televiziju sa kablovskim ili ADSL pristupom internetu.

"Ukoliko nam bude omogućeno da u roku od dve godine celu Srbiju premrežimo ADSL-om, obezbedićemo redovno finansiranje Javnog servisa RTS-a", rekao je Krkobabić.

U planu je, kako je dodao, uvođenje bežične distribucije TV kanala i brojnih elektronskih servisa, koji će građanima omogućiti bržu, kvalitetniju i jeftiniju uslugu.

Krkobabić je najavio da će Pošta Srbije uskoro zaposliti 50 mladih stručnjaka. To preduzeće trenutno zapošljava 15.099 radnika, ima 1.493 pošte i mesečno uslužuje oko 17 miliona korisnika.

Povodom 173 godine rada Pošte Srbije, u PTT muzeju je otvorena stalna izložba "Tačka spajanja" na kojoj su fotografije i eksponati koji prikazuju razvoj poštanskog saobraćaja i telekomunikacija u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.