Skype 5.8 donosi HD video pozive

Izvor: Baguje.com, 07.Feb.2012, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skype 5.8 donosi HD video pozive

Skype je od nove verzije 5.8 korisnicima omogućio video pozive u visokim rezolucijama (HD). Naravno, da bi ovo mogli da koristite morate imati veb kameru koja vam omogućuje da ostvarite takvu rezoluciju (~30 evra), ali i Internet konekciju koja bi podržala primanje i slanje takvih video poziva (~2MBPS).

Sve u svemu, najbinije je da od sada možemo to da radimo, tj. da imamo program sa kojim to možemo izvesti, dodatna oprema će sigurno uskoro doći :)
Znači, vaša >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << web kamerica od 1,3 MP ili 2 MP nije dovoljna za ovo, već mora biti neka mnogo kvalitetnija, isto tako, vaš ADSL Internet od 256k-768k upload brzine nije u stanu da “pogura” ovoliko veliku rezoluciju putem Interneta, ali veze napreduju pa je za očekivati da ćemo i mi moći imati brz Internet koji će nam omogućiti video pozive u visokim rezolucijama.
Za kraj, link za preuzimanje Skype-a možete postiti na adresi http://www.skype.com/go/getskype
Pored HD video poziva, Skype 5.8 donosi i još nekoliko novina. Deljenje ekrana u video konferencijama je nešto potpuno novo. Naime, reč je o mogućnosti prikaza trenutnog ekrana korisnicima sa kojima se dopisujete u video konferenciji, a do sada je ovo bilo moguće uraditi samo u pozivima 1:1.
Još jedna od mogućnosti je i video pozivanje Facebook prijatelja. Iako znamo da je Facebook video chat moguć već nekoliko meseci zahvaljujući upravo Skype-u, do sada nije bilo moguće pozvati svog Facebook prijatelja direktno iz Skype-a, što se naravno od ove nove verzije promenilo.
Pored svega ovoga, a na osnovu nedavne kupovina Skype-a od strane Microsofta, Skype sada dolazi i uz Bing bar, tj. toolbar za Internet Explorer koji vam omogućuje brže pretraživanje Bing pretraživača.
Srodni postovi

Kako da snimite Skype video i audio pozive ?

Facebook integriše Skype, uskoro video razgovori

Novi Skype, 5.0
Post "Skype 5.8 donosi HD video pozive" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 3. 02. 2012.
Kategorije: Bing, Dopisivanje, Microsoft, Skype | Tagovi: HD, video chat, video pozivi



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.