Policija „češlja“ televiziju koju je kupio Mitrović

Izvor: Blic, 07.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija „češlja“ televiziju koju je kupio Mitrović

Ulazak Željka Mitrovića i Kompanije „Pink" u Hrvatsku napravio je pravu buru na medijskom tržištu. Kako saznajemo, hrvatska policija juče je ušla u TV „Net", iz Kutine (prva lokalna televizija koju je Mitrović kupio), kako bi proverila njeno finansijsko poslovanje, što juče nije bilo moguće proveriti na pomenutoj televiziji, a kako nam je rečeno, direktor Zvonimir Kabelka tek za dva dana biće dostupan za komentar.

Koja će televizija biti omiljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Hrvatskoj?

TV „Pink", 45,05%

TV „Nova", 38,34%

TV RTL, 16,61%

izvor: „Jutarnji list"

Vlasnik Televizije „Pink" Željko Mitrović potvrdio je nedavno da je postigao dogovor o kupovini te kutinske medijske kuće za oko 2,5 miliona evra. Televizija „Net" iz Kutine, koja pokriva područje Bjelovara i severne Hrvatske, 28. aprila je dobila županijsku koncesiju (pravo na korišćenje frekvencije u narednih 12 godina). Međutim, u Hrvatskoj se spekuliše da bi problem mogao da bude u tome što Televizija „Net", inače najgledanija lokalna TV stanica u Hrvatskoj, u svom zahtevu za produženje koncesije nije navela da je u međuvremenu promenila vlasnika, što je u suprotnosti sa hrvatskim Zakonom o radiodifuziji.

- Potpuno mi je svejedno da li je vlasnik firme koja obavlja delatnost televizije iz Hrvatske, Nemačke, Rusije, Srbije ili Albanije. Sve dok je legalno postao vlasnik te firme, tu ne vidim problem. Kapital ne poznaje granice - rekao je predsednik Veća za elektronske medije Denis Peričić povodom ulaska „Pinka" na hrvatsko medijsko nebo.

„Pink medija grup" želi da, osim TV „Net", kupi Gradsku televiziju „Zadar" i TV „Dalmacija", dok pregovori s riječkim RiTV-om još traju, a da potom umrežavanjem tih jakih lokalnih hrvatskih televizijskih stanica projekat „Pink Hrvatska" postane realnost. Takođe, u Hrvatskoj se govori i da Mitrović pregovara i sa lokalnim TV stanicama OTV-om iz Zagreba, NIT-om iz Pazina, kao i s TV „Slavonija i Baranja" iz Osijeka.

- Televizija „Pink" je najtraženiji izvozni produkt u Hrvatskoj zadnje dve godine. Tamošnja publika je veoma dobro upućena u naše programe putem satelita. Takođe, muzičke zvezde „Grand" produkcije su više od dve godine izuzetno popularne u Hrvatskoj. Što se tiče tamošnje publike, sigurni smo da jedva čekaju da se sistem „Pink HR" stavi u pogon i da budu u prilici da dvadeset i četiri sata dnevno prate naše emisije. Prema anketama koje su sproveli hrvatski mediji, veliki broj ljudi bi voleo da u budućnosti prati program „Pink HR". Koliko znam, za sada su pregovori potpuno korektni i u pitanju je čist biznis. Mi želimo da proširimo svoju gledanost na ceo region bivše Jugoslavije i nastupamo kao bilo koji poslovni partneri iz Evrope ili sveta. Nije mi poznato da je do sada bilo ko sprečavao pregovore. Verujem da će sve to biti uskoro završeno na najbolji način - kaže za „Blic" Tanja Vojtehovski, portparol TV „Pink".

Prema njenim rečima, dogovor je potpun sa tri televizije i one će biti preuzete do početka juna, dok sa još tri očekuju potpisivanje ugovora do kraja leta.

- To znači da bi u septembru trebalo da dođe do umrežavanja i stvaranja sistema koji će moći da prati više od 70 odsto hrvatskog stanovništva - kaže Vojtehovska, koja nije upoznata sa informacijama do kojih je „Blic" došao, prema kojima policija „češlja" poslovanje televizija koje je Mitrović kupio.

Koje televizije Pink želi da kupi

„Net tv"

Kutina

Gradska televizija

Zadar

Otv

Zagreb

Tv „dalmacija"

Split

TV NIT

Pazina

TV „Slavonija i Baranja"

Osijek

Ritv

Rijeka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.