Kraj drame na Kipru: Air Pink šalje dva aviona po decu iz Srbije, koja su “zarobljena” u Larnaki

Izvor: Telegraf.rs, 17.Apr.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj drame na Kipru: Air Pink šalje dva aviona po decu iz Srbije, koja su “zarobljena” u Larnaki

Kompanija Er Pink (Air Pink) uz saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije večeras će poslati dva aviona za prevoz trinaestoro dece iz Srbije koja su "zarobljena" na aerodromu u Larnaki na Kipru.

Er Pink će potpuno besplatno poslati svoje letelice po srpsku decu u Larnaku. Sa ovim potezom kompanije Željka Mitrovića saglasili su se i roditelji "zarobljene" srpske dece, kao i Ministarstvo spoljnih poslova.

U Ambasadi Srbije u Nikoziji potvrđeno da je trinaestoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dece iz Srbije od sinoć "zarobljeno" na aerodromu u Larnaki na Kipru, jer im carinici grčke nacionalnosti nisu dozvolili da pređu u turski deo ostrva.

Kako je objasnio Dejan Bivolarević iz Ambasade Srbije, mališani Kulturno-umetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina, trenutno se nalaze na terminalu, ali bi naredna dva dana trebalo da budu smeštena negde na grčkom delu ostrva.

- Deca je trebalo da gostuju nekom Kulturno-umetničkom društvu na "okupiranoj" strani Kipra. Ne mogu da govorim o detaljima, jer nisam upoznat, ali kiparske vlasti im nisu dozvolile da pređu na taj deo - rekao je Bivolarević i dodao da bi detaljne informacije trebalo da dobije u toku dana.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRAJ AGONIJE NA KIPRU: Er Pink večeras šalje dva aviona za decu "zarobljenu u Larnaki

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2017

Mališani se vraćaju u Srbiju..Kompanija Er Pink spremna je da ustupi dva aviona za prevoz trinaestoro dece iz Srbije koja se nalaze "zarobljena" na aerodromu u Larnaki na Kipru, uz saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije...Iz ambasade Srbije u Nikoziji potvrđeno je da je trinaestoro dece...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Ministarstvo spoljnih poslova: Čine se napori da deca večeras budu u Srbiji

Izvor: BKTV News, 17.Apr.2017

Sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je da bi, deca iz KUD "Izvor" koja su zadržana na aerodromu u Larnaki, trebalo da se danas vrate u Srbiju..."Čine se napori da se u toku dana deca vrate u zemlju tako da je i ''Er Pink'' ponudio svoju pomoć i ponudio da organizuje avion...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.