Izvor: Luftika.rs, 15.Jun.2020, 19:11

Doktor Žujović: Evo prilike da kolega Mitrović dokaže svoju teoriju ozoniranja

Televizija Pink postala je novo žarište virusa korona, a danas se pojavila informacija da je Covid-19 u Pink ušao u još u martu, ali da je vlasnik ružičaste televizije Željko Mitrović o tome ćutao.
Tim povodom, portal Nova.rs pozvao je i pulmologa dr. Dejana Žujovića, koji je za taj portal, u svom specifičnom i šaljivom stilu, rekao da je sada idealna prilika da Mitrović isproba svoju teoriju ozoniranja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> – Eto prilike da sada dokaže svoju teoriju ozoniranja krvi, cenjeni kolega Mitrović, koji nije pobegao, nego je ostao na braniku otadžbine i sada konačno može da dokaže svoju teoriju.
Neka sada proveri svoju medicinsku metodu na najbližima, i eto. Objavi jedan stručni rad, u stručnom časopisu koji ima dobro bodovanje i ko zna, možda ga proglase i počasnim doktorom.
Pošto je to čovek koji je stao na crtu nevidljivom neprijatelju, evo ja bih mu sad stvarno pružio šansu – rekao je Žujović.
S obzirom na to da iz PR službe odbijaju da odgovore na pitanje da li će testirati rijaliti učesnike, može biti da od rijalitija u stvari prave novu COVID bolnicu…
– Može, i evo ja se dobrovoljno javljam da budem njihov doktor. Neću ozonirati sa njim, želim samo dobar honorar, samo me nule zanimaju i to je to. (smeh)
Pored tolikih mera zaštite, vizira, i komora u vreme vanrednog stanja, kako to da je baš “Pink” novo žarište korone?
– Moramo praviti razliku Mitrovićevih mera lične zaštite i ovih regularnih mera lične zaštite. Znači, ja ne verujem da su oni nosili rukavice i maske N95 na svom poslu. Ono što je on tamo stavljao na svom ulazu, zaista je smešno.
To je kao neka komora za ubijanje komaraca, a komarci ne prenose koronu. Koronu prenose zaraženi ljudi. Ti zaraženog možeš da staviš pod UV lampu kolko god hoćeš, ali on će i dalje imati viruse u svojim izlučevinama… tako da šta reći, a ne biti zlurad.
Teško mi je da komentarišem jednu ovakvu osobu. Ovo je posledica samo jednog neodgovornog, neozbiljnog i nesavesnog ponašanja.
Te njegove barijere koje je on tamo postavio i hvalio se njima, to ne služi ničemu. To ne zaustavlja koronu na ulaznim vratima “Pinka”.
Čovek kad je zaražen, on to ima u svojoj pljuvački, u svom nosu i on će kroz razgovor, ako ne nosi masku, to da širi dalje. Može pod UV lampe, može da pere ruke kolko hoće, on to prenosi dalje.
A čemu svi oni viziri onda?
– Vizir štiti vas, od pacijentovih izlučevina, da vas direkt ne zaspe braunovim česticama, tim mikronskim delićima svoje pljuvačke. Ali to nije apsolutna zaštita.
To je samo jedan deo zaštite koju čovek treba da nosi, ali to se radi na korona odeljenju, a šetnja ulicom sa vizirima, to je smešno.
To ne treba raditi, to stvarno nikad niko nije preporučio. I nositi vizire, a ne nositi kvalitetne maske to opet ne znači ništa.
Naši anesteziolozi su se razboljevali iako su svoju opremu nosili ful kako treba, nije vredelo u pojedinim slučajevima i to upravo zato što su nalazili u ekstremno visokim koncentracijama takvih čestica punih koronavirusa.
Ta zaštita koju su oni nosili, ne zaštićuje ih u potpunosti. U 95 posto situacija da, ali ne apsolutno i zato su se neki od njih i razboljevali.
U 95 posto situacija da, ali ne apsolutno i zato su se neki od njih i razboljevali. Ne zato što nisu znali da skinu ili obuku tri odevna predmeta, nego zato što ta garderoba i ta zaštita imaju nekih tehničkih prformansi koje su limitirajuće i nisu apsolutno zaštitne.
Zašto onda sada pored očiglednih novih žarišta, kojih nije malo, nemamo mere zabrane okupljanja, policijski čas i vanredno stanje?
– Ne znam, ne javlja mi se. A nisam ni član ovog Kriznog štaba, tako da ne mogu to da kažem. Zovite dr Kona.
Dr. Kon je na odmoru, pa ne može da odgovori trenutno…
– Pa dobro gde je otišla dotična Bosanka (prim. aut. Darija Kisić Tepavčević), koja uvek ima savet da treba da budemo mirni i da je sve okej. Što se ne javljaju, gde su? A, da, čekaju izbore. Dobro, okej, da… Dakle, ne treba širiti paniku i sve će biti okej. (smeh)
Lončar: Poštujem ljude kao što je Željko Mitrović, nije se sakrio

Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.