Al Džazira kupuje TV Avalu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2011, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Džazira kupuje TV Avalu?

BEOGRAD -

Jedna od najvećih svetskih televizija katarska Al Džazira ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše Pres.

Na ovaj način preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao bi program regionalnu mreže Al-Džazira Balkan koja uskoro treba da krene sa emitovanjem.

Zanimljivo je, međutim, da će ukoliko dođe do ovog aranžmana, novinari koji budu radili na srpskoj Al Džaziri morati da priznaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Kosovo država.

Novinari iz Srbije, na audiciji za rad u ovoj televiziji u Sarajevu, moraju da odgovore na pitanje "da li je Kosovo država".

Direktor Al Džazire Balkan Goran Milić rekao je da nije upoznat sa planovima Al Džazire da kupi deo beogradske televizije Avala, ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova, jer ljudi iz uprave moraju da znaju kako razmišljaju njihovi novinari, piše beogradski list.

"Mi polazimo od realnosti na ovom prostoru da određeni broj država priznaje Kosovo, a određen broj ne priznanje. To je složena priča, koju mi sigurno nećemo da prejudiciramo. Upravo zato što smo svesni realnosti i postavljamo takva pitanja, baš kao što postavljamo pitanje da li je u Libiji na delu borba za demokratiju ili rat za rušenje Gadafijevog režima", rekao je Milić.

Lekić: Nema govora o prodaji

Generalni menadžer televizije Avala Bojana Lekić izjavila je danas FoNetu da u ovom trenutku nema govora o prodaji ove TV stanice, pa ni Al Džaziri.

"Iako ja, na žalost nisam vlasnik TV Avala, pa tako svakako ni ona koja može da govori o prodaji ili o tome da li uopšte postoji prodaja, kao generalni menadžer ove kuće znam šta se dešava u njoj", istakla je Lekić.

U ovom trenutku, prema njenim rečima, postoji interesovanje tri velike svetske medijske grupacije za učešće u vlasništvu televizije Avala, što je zaposlenima potvrda da ova TV kuća vredi.

Ni o kakvoj prodaji, međutim, pa ni Al Džaziri, u ovom trenutku nema govora, naglasila je Lekić.

Da li će u budućnosti neka svetska kuća postati medijski partner, dodala je Lekić, svakako zavisi i od vlasnika i od odluke Republičke radiodifuzne agencije.

Radikali traže od RRA da ne dozvoli rad Al Džazire

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas od Republičke radiodifuzne agencije da ne dopusti rad televiziji Al Džazira u Srbiji, ako kupi televiziju Avala, zbog, kako se navodi u saopštenju, antisrpske kampanje, koju vodi direktor te kuće za Balkan, Goran Milić.

"Nedopustivo je da ova televizija bude u rukama Gorana Milića, koji je direktor Al Džazire za Balkan. Poznato je da Milić neprestano vodi antisrpsku kampanju. Još je skandaloznije da je uslov za prijem novinara i voditelja na ovu televiziju da prihvataju da je Kosovo država", ocenila je članica Predsedničkog kolegijuma Vjerica Radeta, prenosi SRS.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi voditelji moraju da priznaju Kosovo

Izvor: TvojPortal.com, 16.Jun.2011

/press/ Goran Milić, direktor Al Džazire za Balkan, na audiciji pitao srpske novinare: Da li je Kosovo država? I zahtevao odgovor „DA".. . . Jedna od najvećih svetskih televizija katarska Al Džazira ponudila je Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, saznaje Press....

Nastavak na TvojPortal.com...

Al Džazira preko Avale stiže u Srbiju?

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jun.2011

Jedna od najvećih svetskih televizija katarska Al Džazira ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše “Pres“. Na audiciji za novinare Al Džazire Balkan od kandidata zahtevano da potvrdno odgovore na pitanje da li je Kosovo država...Direktorka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Al Džazira kupuje Avalu?

Izvor: Radio 021, 16.Jun.2011

Jedna od najvećih svetskih televizija, katarska Al Džazira ponudila je vlasniku TV Pink Željku Mitroviću da im za 25 miliona evra proda televiziju Avala, piše Press.

Nastavak na Radio 021...

RADIKALI TRAŽE OD RRA DA NE DOZVOLI RAD AL DŽAZIRE

Izvor: Kurir, 16.Jun.2011

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas od Republičke radiodifuzne agencije da ne dopusti rad televiziji Al Džazira u Srbiji, ako kupi televiziju Avala, zbog, kako se navodi u saopštenju, antisrpske kampanje koju vodi direktor te kuće za Balkan Goran Milić..."Nedopustivo je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.