Željko peva „Ljubavi“

Izvor: Blic, 21.Okt.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko peva „Ljubavi“

Posle četiri godine pauze, tokom koje je objavio singlove "Devojka” i "Nije do mene”, popularni kantautor Željko Joksimović uskoro će objaviti novi album "Ljubavi”.

Numere na novom albumu su urađene u retro stilu osamdesetih godina, a Željko je na njima radio samo tri meseca. On je na originalan i interesantna način hteo da se obrati publici, te su sve pesme sa albuma odsvirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uživo, a slavni muzičar posebno je odabrao pesmu "Ljubavi” za naslovnu kompoziciju albuma, za koju je sam napisao muziku, dok je tekst delo Momčila Bajagića Bajage. Joksimović, koji poslednjih dana komponuje muziku za seriju Zdravka Šotre "Greh njene majke”, među nove pesme čiji su autori između ostalih i Dušan Alagić, Saša Dragić, Aleksandar Milić Mili, Marina Tucaković uvrstio je i pesmu "Idu dani”, naslovnu numeru popularne serije "Ranjeni orao”. Postprodukcija albuma "Ljubavi” odrađena je u "Universalu” u Americi pod vođstvom čuvenog producenta Vlada Malera.

Željko Joksimović jedan je od najuspešnijih kantautora u Srbiji. Nakon što je osvojio svet pesmom "Lane moje” kojom se 2004. godine takmičio na "Evroviziji” i zauzeo drugo mesto, Željko je postao uticajan muzičar u Švedskoj, Turskoj, Ukrajini, Izraelu, Grčkoj, Mađarskoj" Njegov rad često je bio vezan za "Evroviziju”, te je 2006. godine komponovao pesmu "Lejla”, takmičarsku numeru BiH koju je izveo Hari Mata Hari. Pesma je osvojila zavidno treće mesto, a Željko je prošle godine napisao pesmu "Oro” s kojom se na "Evroviziji” takmičila Jelena Tomašević. On je iste godine sa Jovanom Janković u "Areni” vodio ovu prestižnu manifestaciju. Nakon maestralno odrađenog posla, između Jovane i Željka su se rodile jake emocije. Njih dvoje su u početku krili vezu od očiju javnosti, a kada je emocionalna povezanost postala jača, svima su pokazali da se vole.

- Jovana je beskrajno inteligentna, šarmantna i pozitivna - otkrio je u jednom intervjuu Željko.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.