Željko Joksimović podigao Sofiju na noge

Izvor: Story, 22.Mar.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Joksimović podigao Sofiju na noge

Nezaboravno veče sa potpisom Željka Joksimovića u prepunoj dvorani Nacionalnog kulturnog centra u Sofiji i novi veliki uspeh srpskog muzičara u regionu.

Željko Joksimović, foto: Luka Pilipović

Pop pevač nastavio je predstavljanje svog muzičkog projekta Balkan Bazaar koje je doživelo nesvakidašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << ovacije u Sofiji i ispunilo očekivanja publike, muzičara i njegovog Ad hoc orkestra.  Joksimović je još jednom potvrdio epitet najpopularnijeg srpskog pevača u regionu ostavivši publiku bez daha uz svoju balkanizovanu rapsodiju. Koncert je počeo Zabludom u potpuno drugačijem aranžmanu i time nagovestio publici šta ih očekuje u nastavku večeri. Publika nije prestajala da peva i igra uz Libero, Ljubavi, Nije ljubav stvar, a atmosferu do usijanja dovele su Nesanica, Varnice, Miljacka kada je cela dvorana bila na nogama.

Pečat nezaboravnoj noći dale su balkanske tradicionalne pesme u novim aranžmanima, Željkova filmska muzika, prekrasni vokali Sonje Vulović i Ksenije Milošević, kao i sjajna pratnja Ad hoc orkestra. Publika je tokom čitavog koncerta obasipala Joksimovića cvećem, a nakon više od dva sata pesme bez prestanka pokazala je oduševljenje gromoglasnim i dugim aplauzom.

- Puna dvorana, svi na nogama, pevaju pesme u glas sa mnom – tako nešto je teško opisati, to treba doživeti. Mislim da sam jedan od najsrećnijih ljudi na svetu u ovom trenutku. Od srca se zahvaljujem svima koji su bili prisutni i nadam se da ćemo se videti i sledeće godine - izjavio je Joksimović odmah posle koncerta.

On  je dodao da mu je bila mi je velika čast što je pred tako divnom publikom izveo muziku Balkan Bazaar-a.

- Reakcija publike sada u Sofiji, Istanbulu i Zagrebu su potvrda uspeha projekta o kojem sam sanjao - da napravim muziku za dušu kombinujući balkanske note i uskoro ću nastaviti sa promocijom svog balkanskog lonca širom regiona - naglasio je Joksimović.

Joksimovića je u prvom redu bodrila supruga Jovana, kao i brojni prijatelji i ugledne bugarske ličnosti.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.