Željko Joksimović: Nisam ostavio Kajmakoskog na cedilu!

Izvor: Kurir, 15.Maj.2014, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Željko Joksimović: Nisam ostavio Kajmakoskog na cedilu!

Posle „X faktora“ često se viđamo kod mene u „Minakordu“, jednom prilikom počeo sam da sviram nešto na gitari i rekao mu: „Vidiš, ovako nešto mi pada na pamet“, i nastao je duet

Dobar spoj!

Željko Joksimović i pobednik muzičkog takmičenja „X faktor“ Daniel Kajmakoski u Skoplju su snimili spot za duet „Skoplje-Beograd“ u režiji Dejana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Milićevića. Iako drugi mentori više i ne pominju svoje štićenike, Joksimović je odlučio da pomogne talentovanom pevaču iz Makedonije oko promocije prvog singla.

- Sasvim slučajno sam napravio pesmu koju smo Daniel i ja otpevali kod mene u studiju - istakao je Joksimović i dodao:

- Kako se i posle takmičenja često viđamo kod mene u „Minakordu“, jednom prilikom sam počeo da sviram nešto na gitari i rekao sam mu: „Vidiš, ovako nešto mi pada na pamet.“ Imao sam neku moju staru muzičku temu koju sam odmah razradio. I za tili čas nastala je pesma.

Željko kaže da je naslov dueta takođe nastao u prijateljskom razgovoru između dvojice muzičara.

- Često sam Kajmakoskog tokom šoua pitao: „Danijele, Skoplje ili Beograd?“ Odlučili smo da se ova pesma upravo tako i zove. I neka joj je srećan rođendan!

Deo teksta napisao je Fahrudin Pecikoza, a potom je u igru ušao i Dragan Brajović Braja i napisao ostalo. Makedonski deo teksta napisala je Magdalena Cvetkoski iz Tetova. Za snimanje spota korišćen je helikopter i luksuzni kabriolet kojim su se provozali ulicama Skoplja. Inače, Željko je najavio svoj koncert na stadionu „Filip II Makedonski“ 21. juna.

(Lj. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.