Još jedan raskid za koji građani Srbije moraju da se pretvaraju da ih ne interesuje

Izvor: Njuz.net, 22.Mar.2011, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan raskid za koji građani Srbije moraju da se pretvaraju da ih ne interesuje

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeCela nacija ne želi da mora krišom da prati njihov raskid

BEOGRAD, 22.mart 2011, (Njuz) - Samo što je utihnula napetost i iščekivanje u vezi sa krizom Nataša - Dača, građani Srbije su se juče našli u novom problemu, jer se iznenada pojavila još jedna informacija za koju će morati da se prave da ih ne interesuje. U pitanju je vest o raskidu veridbe između Željka Joksimovića i Jovane Jakovljević.
 
Reporter Njuza razgovarao je sa građanima širom zemlje koji su opisali probleme koje im zadaju ove vesti.
 
- Jako mi je teško da se pretvaram pred kolegama na poslu - rekla nam je 25-godišnja M.S. akaunt menadžer u jednoj marketinškoj agenciji - Stalno držim otvoren Firefox u kome su mi vesti iz Japana i Libije, a u drugom spuštenom prozoru Google Chrome u kome pratim sve vesti o Željku i Jovani. Kada su kolege oko mene, pravim se da me zanima stanje nuklearnog reaktora u Japanu i razrešenje krize u Libiji, no čim me niko ne gleda, sklonim sa ekrana sve te nebitne gluposti i čitam vesti i komentare o raskidu. Jako je teško sve to balansirati jer stalno neko prolazi pored mene pa moram da vraćam na dosadnu Libiju i Japan, a sa druge strane sada imam čak dva raskida koja moram stalno da pratim  - objašnjava nam M.S.
 
Slične probleme opisala nam je i A.L. (34), menadžerka iz Novog Sada.
 
- Da bih sve to postigla, koristim taktiku koja mi štedi vreme: prvo ostavim kratak komentar pod svojim punim imenom i prezimenom u kome napišem kako je cela nacija duhovno oronula i da bi im bolje bilo da čitaju dela Ive Andrića nego priče o raskidima. Zatim počinjem da pišem kilomentarske komentare pod raznim anonimnim nadimcima, u kojima iznosim priče o tome s kim su se sve švalerali akteri raskida, nazivam ih pogrdnim imenima, optužujem ko je tu kome smestio, i druge slične stvari. Ipak, nije mi lako kada slušam koleginice u firmi kako pričaju o tome, a ja moram da ćutim jer sam završila magistraturu i želim da ispadnem kulturnija od njih. Nekad čak moram da popijem tabletu za smirenje da bih se suzdržala da se ne umešam - otvara svoju dušu A.L.
 
Društveni analitičar Ljiljana Prodanović-Stanisavljević sa Instituta za sociološke studije smatra da popularnost ovakvih vesti predstavlja rak ranu savremeno kontemporalnog društva i ukazuje na sumrak pravih vrednosti u diskursu poststrukturalističke katarze.
 
- Nego recite vi meni, jel’ istina da je Jelena uhvatila Željka u krevetu sa sobaricom prošle godine kad su bili u Turskoj na moru, sad mi reče naša kafe kuvarica? - upitala je Prodanović-Stanisavljević našeg novinara nakon intervjua.
Psiholog i društveni analitičar Ratko Božović kaže da on lično nikada ne prati trač rubriku, ali da je ponašanje građana u vezi sa ovakvim stvarima donekle razumljivo.
 
- Niko ne želi da u društvu bude obeležen kao neko ko prati vesti tog tipa, ali je činjenica da se takvi raskidi ne dešavaju svaki dan i da se svi sada pitamo zašto je do raskida uopšte došlo? Da li je istina da je problem nastao zbog toga što se nikad nisu viđali jer Jovana ustaje u 4 ujutru, dok Željko tek tada ide da spava, ili je u pitanju nešto drugo? Ne, stvarno, recite mi ako ste nešto čuli – dodao je profesor Božović.
Istok Pavlović
Viktor Marković
Pogledaj vesti o: Željko Joksimović,   Jovana i Željko Joksimović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.