Vučić: U interesu Srbije da se štrajk u Fijatu što pre završi

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2017, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: U interesu Srbije da se štrajk u Fijatu što pre završi

Predsednik je dodao da razume radnike i da je uvek na njihovoj strani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u interesu Srbije, Kragujevca i radnika "Fijata" da se njihov štrajk što pre završi, jer negativno utiče na dolazak novih investicija u našu zemlju.

Lončar: Povećanje plata i posao za još 1.000 ljudi u zdravstvu!

Vučić je, upitan kako komentariše činjenicu da se većinski italijanski vlasnik fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne oglašava ni desetak dana od početka štrajka, rekao da želi što manje o tome da govori, jer želi dobro i Kragujevcu i Fijatu.

- Juče sam molio velikog investitora da ode u tri grada da ih proveri, od kojih je jedan bio Kragujevac. Razlog zašto nisu otišli je upravo bio taj (štrajk). To mora da se završi što pre i uopšte ne ulazim u to -  rekao je Vučić.

On je dodao da razume radnike i da je uvek na njihovoj strani, ali da od štrajka svi imamo problem.

Vučić je rekao i da je čuo predloge da država, koja je manjinski vlasnik, naloži većinskom vlasniku kako da postupi.

- Ajde vi to uradite, pokažite kako to može da se uradi. Gde to ima da manjinski vlasnik nešto naredi većinskom - upitao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Fiat

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.